Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

BRM Aero, výrobce letounů Bristell, používá 3EXPERIENCE řešení na cloudu od Technodatu

Publikováno: 26. června 2017 | Zobrazeno: 3183x
„Na sklonku roku 2009 jsme si se synem splnili sen a založili jsme rodinnou firmu BRM Aero. Přivedli jsme na trh výrobek, který zaujal světové trhy do té míry, že k dnešnímu dni máme prodáno 280 letadel ve 26-ti zemích světa“ říká Ing. Milan Bříštěla, majitel firmy. BRM Aero má jednoduchou firemní filozofii – vyrábět nejlepší letadla ve své kategorii. Musí se proto soustředit na každý detail.

Protože má firma svůj vlastní vývoj, hledala řešení pro podporu vývoje výrobku. To potvrzují slova Ing. Milana Bříštěly „Pro naplnění naší filozofie jsme potřebovali nejlepší 3D řešení na trhu. Proto jsme zvolili CATIA a 3DEXPERIENCE řešení od Dassault Systèmes v cloudové verzi.“

BRM Aero dnes používá 3 licence CATIA pro modelování a 1 licenci pro prohlížení. Vytváří tak „digitální dvojče“ svého výrobku. Ing. Milan Bříštěla to hodnotí slovy „Výrazně jsme urychlili proces vývoje a přechod do sériové výroby. Volba cloudové verze nám navíc ušetřila náklady na náběh řešení a infrastrukturu. 3DEXPERIENCE řešení nám dává dříve netušené možnosti. Můžeme například kdykoliv implementovat speciální 3D nástroje potřebné pro letectví.“ Pokud se týká dalších plánů, firma se chce zaměřit na podporu procesů.
S klidným svědomím mohu říci, že i díky Technodatu nemáme nyní žádné hranice.“
uzavírá Ing. Milan Bříštěla.



O firmě BRM Aero

Rodinná firma BRM Aero, s.r.o. byla založena Ing. Milanem Bříštělou a jeho synem Martinem Bříštělou v roce 2009. Od té doby firma vyrobila téměř 300 letounů Bristell, které létají ve 26-ti zemích světa. Sídlo firmy v Kunovicích potvrzuje filozofii firmy, která se zaměřuje na nejmenší detaily svých výrobků a chce vyrábět nejlepší letouny ve své kategorii.
Skupina firem Technodat patří k vedoucím dodavatelům řešení podporujících vývoj nových výrobků a inženýrských služeb v České republice a na Slovensku. Toto postavení potvrzuje i téměř 1000 zákazníků, kumulovaný obrat téměř 400 mil. Kč a téměř 200 pracovníků v pěti firmách v České republice a na Slovensku.
Holdingová firma Technodat, CAE-systémy, s.r.o. patří trvale k nejlépe hodnoceným partnerům firmy Dassault Systèmes, jakožto dodavatele platformy 3DEXPERIENCE a celé řady aplikací jako jsou například CATIA nebo ENOVIA.

Autor článku: Redakce

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Technodat, CAE-systémy