Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Partnerství Dassault Systèmes a CST v oblasti elektromagnetické simulace na platformě 3DEXPERIENCE

Publikováno: 7. června 2015 | Zobrazeno: 3671x
Společnosti Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), a CST - Computer Simulation Technology AG, vývojářská firma předního technologického softwaru CST STUDIO SUITE®, uzavřeli partnerství, díky kterému budou integrovat 3D elektromagnetické simulační technologie od CST do platformy 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes. Firmy z oblasti high-tech, dopravy a mobility, letectví, obrany, průmyslových strojů a dalších odvětví budou mít brzy přístup k nejmodernějšímu multifyzikálnímu simulačnímu řešení pro tvorbu a navrhování chytrých předmětů.

Očekává se, že v roce 2020 vzroste počet chytrých zařízení na trhu v rámci internetu věcí na 26 miliard. Přístroje, auta i budovy totiž kromě své formy a primární funkce budou digitálně komunikovat s fyzickým světem. Tato konektivita nicméně může vést k elektromagnetickému rušení mezi jednotlivými zařízeními nebo k jiným nezamýšleným důsledkům způsobujícím snížení výkonu, spolehlivosti a bezpečnosti produktu.

Kombinace platformy 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes a technologie CST STUDIO SUITE umožní zákazníkům vytvářet a analyzovat elektromagnetické simulační modely, které budou simulovat fungování zařízení v širokém spektru frekvencí. To představuje rozšíření simulačních aplikací platformy 3DEXPERIENCE pro řešení multifyzikálních zátěží v různých oblastech, včetně hybridních pohonů v automobilovém průmyslu či nositelné elektroniky.

„CST nabízí široké portfolio vysoko a nízkofrekvenčních elektromagnetických simulačních technologií, které jsou nezbytné pro vývoj chytrých zařízení, elektromechanických produktů a mnoha dalších systémů, na které spoléháme,“ řekl Scott Berkey, CEO SIMULIA, Dassault Systèmes. „Spolu s předními technologiemi značky SIMULIA od firmy Dassault Systèmes a CST se transformuje svět realistické simulace a přináší řadu konkurenčních výhod, například rychlejší inovace.“

„Dassault Systèmes a CST přemýšlí podobně – investujeme do výzkumu a vývoje, abychom poskytli nejlepší řešení našim zákazníkům,“ dodal Dr. Bernhard Wagner, generální ředitel CST. „Těšíme se na to, že budeme moci doplnit platformu 3DEXPERIENCE naší technologií pro elektromagnetické simulace a že tak vytvoříme nový oborový standard pro realistické simulace.“

Simulace hrají ve světě designu ústřední roli – od konceptu až po detailní konstrukční fázi včetně testování, ověřování a užití v reálných provozních podmínkách. Elektromagnetická simulace je nezbytnou součástí, která umožňuje vyváženou interakci produktu s jeho okolím.




CST
Společnost CST byla založena v roce 1992. Nabízí nejširší sortiment 3D elektromagnetických simulačních nástrojů na trhu, a to prostřednictvím celosvětové sítě svých prodejních a servisních zástupců. CST vyvíjí CST STUDIO SUITE, balíček vysoce výkonného softwaru pro simulaci elektromagnetického pole na všech frekvencích, prodává a poskytuje servis doplňkových produktů třetích stran. Úspěch firmy je založen na kombinaci nejmodernějších technologií, uživatelsky přátelského rozhraní a kompetentního servisního personálu. Mezi zákazníky CST patří firmy nejrůznějšího zaměření, které ve svém oboru představují lídry na daném trhu, ať už z oblasti telekomunikace, obrany, automobilového průmyslu, elektroniky či zdravotnictví. Společnost dnes zaujímá vedoucí pozici na trhu s vysokofrekvenčními 3D EM simulacemi a po celém světě zaměstnává 260 pracovníků v oblasti prodeje, vývoje a servisu. Podrobnější informace o CST najdete na webu https://www.cst.com.

Dassault Systèmes
Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 190 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.


CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES a 3DEXCITE jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.

Zdroj: Grayling.cz