Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Faraday Future využívá platformu 3DEXPERIENCE pro vývoj a návrh elektrických vozů

Publikováno: 16. ledna 2016 | Zobrazeno: 4345x
Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM) oznámila, že společnost Faraday Future začala využívat její platformu 3DEXPERIENCE. Tento výrobce elektromobilů již implementoval specializovaná řešení „Target Zero Defect“ a „Smart Safe & Connected“ určená pro vývoj a vytváření nových plně elektrických vozů a pro zajištění zcela nového zážitku z jízdy.



Vzniká tak generace vozů, které vyžadují, aby výrobci propojili tradiční postupy navrhování aut s internetovou konektivitou, alternativními zdroji elektřiny a autonomními jízdními technologiemi. Odborníci Faraday Future došli k závěru, že platforma Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE je jedinou inovativní platformou, která tuto rychlou integraci designu a technologií umožňuje.

„Při navrhování vozů se zaměřujeme na uživatele a klademe důraz na technologie. Naším cílem je propojit zážitek z jízdy s ostatními požadavky dnešního zákazníka,“ popsal Nick Sampson, senior viceprezident pro produktový výzkum a vývoj ve společnosti Faraday Future. „Bezkonkurenční technologie společnosti Dassault Systèmes a její orientace na zákaznickou zkušenost nám umožní naplnit naše plány a uvést na trh pokrokové elektromobily. Specializovaná oborová řešení Dassault Systèmes jako „Target Zero Defect“ a „Smart Safe
& Connected“ nás utvrdila, že si Faraday Future vybrala správně.”


Specializovaná oborová řešení „Target Zero Defect“ a „Smart Safe & Connected“ byla implementována napříč celou firmou čítající přes 400 zaměstnanců ze všech částí světa, a to během dvou týdnů. Pracovníci Faraday Future se tak mohou věnovat navrhování, simulacím a přípravě na výrobu automobilů.

„Společnost Faraday Future se snaží o výraznou změnu v sektoru dopravy a dopravních prostředků. Když si jako partnera zvolila Dassault Systèmes, získala prověřené řešení, které se podařilo velmi rychle implementovat a plně vyhovuje jejímu intenzivnímu a náročnému vývojovému programu,“ uvedl Olivier Sappin, viceprezident divize Transportation & Mobility
v Dassault Systèmes. „Faraday Future rychle přijala platformu 3DEXPERIENCE a nyní může těžit z výhod, které přináší integrace našich rozsáhlých zkušeností v automobilovém průmyslu s nejmodernějšími technologiemi.“



Kromě toho, že platforma 3DEXPERIENCE pomůže Faraday Future proměnit její vizi auta ve skutečnost, bude se využívat i v připravovaném výrobním závodu v North Las Vegas. Specializovaná oborová řešení Dassault Systèmes jako například „Lean Production Run“ totiž využívají společnosti jako Faraday Future k optimalizaci svých závodů, ke kontrole kvality a kvůli možnosti zobrazovat v reálném čase situaci v provozu. S využitím bohatých možností, které platforma 3DEXPERIENCE ve výrobě přináší, může Faraday Future vybudovat a provozovat špičkový provoz, který splňuje nejvyšší moderní standardy.



Dassault Systèmes
Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 190 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES, 3DEXCITE včetně loga ve tvaru kompasu a 3DS jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.



Kontakty:
Carola von Wendland (Dassault Systèmes) carola.vonwendland@3ds.com +49 89 960 948 376
Olga Veselá (Grayling) olga.vesela@grayling.com +420 775 708 083