Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia fórum v novém kabátě

Publikováno: 9. října 2011 | Zobrazeno: 3249x
K dnešnímu dni doznalo fórum několik změn, obsahových i programových. Tyto úpravy jsem měl naplánované již před nějakou dobou, stále jsem se na ně ale nemohl dostat. Popisovat je budu postupně, nejprve ty programové:

Záhlaví

V hlavičce jsem zredukoval množství informací o návštěvnosti (resp. přesunul jinam), zůstaly zde pouze informace o aktuálním počtu návštěvníků, nových příspěvcích a soukromých zprávách. Pro lepší přehlednost je u příslušné ikony uveden i počet nových příspěvků (zpráv). Ikony na nové příspěvky či zprávy upozorňují oranžovou barvou, jinak jsou šedé.
Další změnou prošel přihlašovací formulář, který je nyní skrytý, a zobrazí se až po kliknutí na "Přihlásit". Původní přihlašovaní s malou zelenou šipkou místo tlačítka nebylo příliš přívětivé.
A nakonec, vedle tlačítka "Hledej" pro rychlé hledání přibylo tlačítko "Pokročilé hledání", které vás odkáže na příslušnou stránku. Původně byl odkaz nešťastně skrytý v nějakém submenu.

Úvodní stránka

Zde se změnil styl zobrazování náhledů článků (nově v náhledu i video) a tabulky se statistikou se přesunuly do sekce O fóru (Přehledy, Statistiky).

VIP témata

Nově lze téma nastavit jako VIP, tj. přístup k němu budou mít jen uživatelé s tímto oprávněním. Vedl mě k tomu fakt, že diskuse někdy může obsahovat informace vysoce odborného nebo veřejně nepublikovatelného charakteru. Tímto se přístup k těmto informacím omezí na vybranou skupinu uživatelů (zástupci DS ČR, resseleři, ...).
VIP oprávnění přiděluje správce na požádání (v žádosti nutné uvést důvod a přinos uživatele pro fórum). Naprostá většina témat bude samozřejmě přístupná pro všechny.

Profil uživatele

V nastavení si k vašemu profilu nově můžete přidat svoji fotografii nebo jak se moderně říká, avatara. Naopak ubyla volba "používat WISIWIG editor", který stejně nikdy nebyl k dispozici.

Vyhledávaní

Na stránce Pokročilé vyhledávání přibyl ve formuláři jeden přepínač s režimem hledání - Standardní / Zesílený. Standardní režim odpovídá dosavadnímu, zesílený je"inteligentní" a částečně si dokáže poradit s částečnou shodou (jiné pády, rody atd.)

Soukromé zprávy

Nově lze zobrazit i odeslané zprávy (doposud uživatel viděl pouze příjaté).

Tím jsem vyčerpal všechny programové změny a dostávám se k těm obsahovým.

Sekce Catia a Makra

Tuto stránku, která byla stejně jako "Základy Catia" čistě statická, jsem prozatím zrušil. Její obsah ale v co možná nejbližší době opět zveřejním formou článků, které budou více ucelené a vždy zaměřené na určité konkrétní téma. Takže ti z vás, kteří se zajímali o programování, nemusí mít strach, že by se k informacím nedostali.

Statistiky

Nově vytvořená stránka umístěná v sekci O fóru. Najdete zde informace o počtu uživatelů, článků souborů atd, které byly původně zobrazeny na titulní stránce.

Přehledy

Na této stránce je seznam všech uživatelů fóra s jejich základními informacemi (kontaktní informace jsou zobrazené pouze se svolením uživatele). Po kliknutí na jméno uživatele zobrazíte všechny jeho příspěvky ve všech diskusích (s ohledem na VIP oprávnění).

Doufám, že se vám tyto úpravy budou zamlouvat a že se tím fórum posune opět o kousek dál.