Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Live CHAT na fóru

Publikováno: 5. března 2012 | Zobrazeno: 3332x
Po delším období klidu se opět trochu změnila podoba fóra a přibyly některé funkce. Tou hlavní a nejdůležitější je Live Chat, který je popsán dále, a na změnách vzhledu asi většina z vás zaregistrovala "zmizení" řádkového hlavního menu a vytvoření stromového "CATIA" menu v levé části stránky.

Live CHAT

Popisovat princip chatu asi nemá cenu, ale pro ty, co by náhodou nevěděli, se jedná o jakousi dočasnou diskusi v téměř reálném čase. Pro jeho vytvoření jsem se rozhodl na základě návrhu jednoho z uživatelů a nakonec i výsledků ankety, kde se 70% hlasujících vyslovilo pro jeho vznik.
Zprovozněný chat není nijak zvlášť propracovaný, bez možnosti diskuse per-to-per (jednotliví uživatelé mezi sebou), ale uživatel má možnost omezit zobrazení příspěvku pouze vybranému uživateli, takže jakési "soukromí" je možné.
Trvanlivost příspěvků je nastavena na 60 minut, poté příspěvky nenávratně mizí (může se časem upravit).

Stromové "CATIA" menu

Snad od počátku fóra byl v levé části stránky obrázek stromu specifikací jako jakási dekorace, která měla podtrhovat skutečnost, že se stránky věnují Catii. Po celou tu domu ve mě dřímala myšlenka, že by nebylo od věci, vytvořit zde místo obrázku hlavní menu ve stylu Catia stromu. Ušetřilo se tím místo na stránce a odstranil se problém s nedostatkem místa pro položky v menu samotném.

Informační lišta

Zde se objevila nová ikona oznamující počet příspěvků na chatu - samozřejmě jen těch od jiných uživatelů. Lze tak snadno poznat, jestli se na chatu něco děje, aniž by bylo třeba na stránku chodit.
Do infolišty se dále přesunulo pole pro vyhledávání, které se předtím možná trochu nešťastně schovávalo v obrázku loga.

Nové ikony v info liště

Doufám, že tyto změny dále přispějí ke zvýšení komfortu uživatelů a tím i k větší oblíbenosti fóra.