Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Dassault Systemes představuje novou vysoce kompatibilní V5

Publikováno: 26. dubna 2012 | Zobrazeno: 4196x
Společnost Dassault Systemes uvedla na trh nejnovější verzi své PLM platformy V5, jež zahrnuje řešení CATIA, DELMIA, ENOVIA a SIMULIA. Nová verze nabízí uživatelům mimořádnou úroveň kompatibility mezi platformami V6 a V5. OEM výrobci a dodavatelé ve všech odvětvích mají nyní možnost modifikovat a měnit své projekty bez ohledu na to, zda byly původně vytvořeny ve V5 nebo V6.

Uživatelé řešení CATIA V5 tak budou moci editovat klíčové aspekty modelů vytvořených ve V6. Obdobnou úroveň sestupné kompatibility nenabízí v oblasti CAD/PLM žádná jiná společnost. Představené funkce dále umožňují zákazníkům a jejich dodavatelským řetězcům využívat výhod V6 v prostředí V5. „Když jsme vyvíjeli V6, dobře jsme si uvědomovali, že naši zákazníci budou pracovat ve smíšeném prostředí V5/V6. Proto jsme dbali na to, abychom maximálně vyšli vstříc jejich potřebám,” vysvětluje výkonný viceprezident a šéf divize Dassault Systemes pro výzkum a vývoj Dominique Florack.

Společnost Dassault Systemes přejmenovala aktuální verzi V5 na V5-6R2012 a zdůraznila tak kompatibilitu a synchronizaci mezi oběma platformami a zároveň obohacení řešení V5 o vybrané technologie V6. Zákazníci využívající V5 mají možnost vyzkoušet otevřené portfolio V6 a profitovat z rozsáhlých investic Dassault Systemes do výzkumu a vývoje. Stejně tak mohou zvolit přechod z V5 na V6 tempem, které jim samotným bude vyhovovat, aniž by byla narušena spolupráce s odděleními, zákazníky a dodavateli používajícími V5. V6 modely otevírané ve V5 si zachovají funkce, které byly vytvořeny v nástrojích V6 jako jsou Part Design, Sketcher nebo Generative Surface Design.

„Přechod z V5 na V6 byl pro automobilku Renault a její rozsáhlou a rozmanitou obchodní síť naprosto klíčový. Zpětná kompatibilita mezi platformami, kterou nyní společnost Dassault Systemes představila, nám umožní rychleji implementovat V6 do našeho ekosystému,” říká Olivier Colmard, viceprezident odpovídající za informační systémy společnosti Renault.

Od uvedení V6 Dassault Systemes plní svůj slib zajistit bezkonkurenční kompatibilitu mezi V5 a V6. I před uvedením této verze byla kompatibilita mezi produkty CATIA V5 a CATIA V6 stejná jako kompatibilita mezi dvěma verzemi CATIA V5. Díky tomu byl přechod na V6 velice snadný a stejný jako přechod od jedné verze V5 k druhé. Aktuální verze pak nabízí ještě vyšší kompatibilitu.

Pro vyšší kompatibilitu mezi V5 a V6 společnost Dassault Systemes vložila do produktu V5 vybrané technologie z V6, například inovace v Class A a vytváření konceptů z CATIA Imagine & Shape. Otevřený model a možnost koexistence umožňuje opětovné používání stávajících modelů V5 a dalších dat v hybridních produktových strukturách V6. Projektanti mohou vytvářet jednotnou hybridní strukturu sestávající z modelů v CATIA V6, CATIA V5, CATIA V4, SolidWorks, NX od společnosti Siemens a ProEngineer od PTC. Výsledná struktura umožňuje revize a analýzy virtuálního produktu v reálném čase, a to bez ohledu na použitý nativní nástroj.

Více informací o kompatibilitě mezi jednotlivými verzemi najdete http://www.3ds.com/products/v5-latest-release.


O společnosti Dassault Systemes


Dassault Systemes – 3D Experience Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 150 000 klientů ve více než 80 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací o Dassault Systemes najdete na adrese http://www.3ds.com.

Zdroj: Tisková zpráva agentury Grayling