Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia V6 vkladanie normalizovaných častí do zostáv

Kompletní přehled příspěvků v tématu Catia V6 vkladanie normalizovaných častí do zostáv řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
Datum: 27.3. 2014 | Zobrazeno: 9281x
Konfigurace CATIA: Catia V6R2013x

Text dotazu:
Zdravím, idem sa opýtať či náhodou niekto nevie ako sa vkladajú skrutky, matice atď. do zostáv v prostredí Catie V6. Vo V5 to šlo cez katalógy avšak vo V6 nič také nieje. (skúšal som rôzne moduly Fastening design ale bez úspechu) Za všetky odpovede vopred ďakujem.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4491] | Publikováno: 27.03. 2014 - 19:00
Zdravím,

u V6 je to de facto úplně stejné jako u V5, vytvoří se katalogy a z nich se potom dá vkládat do sestavy. Jen postup pro vytvoření katalogu je na jednu stranu trochu zdlouhavější a složitější, na druhou stranu nabízí více možností.

Pokud do katalogu ve V6 chcete jen vkládat již hotové součástí (cokoliv jiného, co má smysl), stačí vytvořit katalog s příslušnými chapter a můžete ukládat. Katalog se vytvoří přes PLM Acces - New a jako typ se vybere Catalog. Ten se pak otevře do silver layer a můžete libovolně přidávat chapter. Do nich pak lze vložit další objekty.

Trochu jiné je to u generických modelů spojených s design table. Tady se může vycházet z již hotového V5 dílu (jednoduše se naimportuje) nebo se dá vytvořit přímo ve V6. Na základě tohoto díle se vytvoří tzv. ComponentsFamily, poté se provede resolvace, a resolvovanými díly se dá naplnit chapter v katalogu. Components family se dá uložit do 3dxml a pak použít jinde jako předpřipravená.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.