Hodnota atributu řídí uzamčení jiného atributu
Uživatel | Příspěvek |
Roman Richter ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
15.8. 2014
| Zobrazeno:
9513x Konfigurace CATIA: CATIA V5 R20 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4656]
| Publikováno:
16.08. 2014 - 23:23 Zdravím,
tohle možná bude oříšek. Vypadá to, že v EKL vlastnost locked není podporovaná, takže přes rule to asi nepůjde. Měla by ale jít napsat reakce (při změně hodnoty prvního parametru), která bude spouštět kód, který označí druhý parametr, a podle hodnoty prvního zavolá příkaz lock / unlock.Podle mě je to ale dost krkolomné, i když to nejspíš bude fungovat.Problém je, že parametr stejně půjde snadno odemknout. |
[#4658]
| Publikováno:
18.08. 2014 - 10:11 Tak to funguje, kód níže. Při změně hodnoty parametru Real.1 se spustí reakce o podle jeho hodnoty spustí příkaz pro uzamčení / odemčení parametru Real.2 . Nebude to fungovat při otevřené sestavě, protože v tu chvíli bude aktivní dokument typu Product - v tomto případě by se muselo do kódu dopsat detekce aktivního partu v sestavě. A samozřejmě ošetřit možné výjimky.
Sub CatMain() |
Roman Richter ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4664]
| Publikováno:
21.08. 2014 - 10:28 Díky za pomoc! Dle dodaného kódu podmínka funguje jak má :-)Problém s možností nezávisle odemknout atribut trvá, ale to není stěžejní. Hold to nebude 100% "blbuvzdorné" :-)
Možná ještě jeden dotaz. Při volbě rozměru, který zapříčiní změnu stavu lock/unlock vyběhne hláška viz. obr. lze toto hlášení něják odstranit, aby změna proběhla bez nutnosti potvrzení hlášky? |
[#4666]
| Publikováno:
22.08. 2014 - 22:01 Mě se okno pokud byl parametr správně vybrán neobjevovalo. Vyskočilo jen když jsem to testoval a parametr nebyl před příkazem lock vybrán.
Každopádně by to mělo jít potvrdit posláním stisku Enter - Sendkey{"ENTER"}. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.