Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Ako na contex linky

Kompletní přehled příspěvků v tématu Ako na contex linky řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Patrik Vaclav

Poslat zprávu | Profil
Datum: 31.10. 2014 | Zobrazeno: 9206x
Konfigurace CATIA: CV5 R19 SP9

Text dotazu:
Ahoj,
prosim o radu ako pracovat s contex linkami v produkte.

Popis:
Mame 2 zostavy v ktorych sa nachadzaju rovnake party az na jeden. Ide o zostavu Trackov na sedacku, kedze profily a dlzky trackov su rovnake rozhodli sme s ovladat ich rozmery cez jeden Skeleton part (prvy part v obrazku) - skeleton je rovnaky pre obe zostavy - jeden subor.
Takze aj vrchny aj spodny track maju jeden zdroj v skeleton parte. Samozrejme ze vsetky outputy v skeletom parte su publikovane.
Ako som spominal mame 2 zostavy ked party su rovnake az na jeden vrchny track. V zostave 1 je track vyssi s inym cislom a v zostave 2 je nizsi s inym cislom. Kedze su ine cisla zostav a vrchnych trackov tak ich linky su v poriadku.
Problem je v parte spodny track ktory je pouzity v oboch zostavach a je rovnaky - jeden subor, kedze je ulozeny v zostave c1 taha si context linlu zo zostavy c1.
Ked otvorim zostavu c2 bez zostavy c1 tak contex linka je nenajdena (nenacitana). vid obrazok.
Dovody su mi zname preco to tak je, ale chcel by som vediet ako najlepsie nacitat tu context linku ak sa da bez nacitania zostavy c1.
No pokial mate skusenosti ako obist tvorbu contect linky tak aj to by pomohlo.

Dakujem za pomoc

Patrik

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4801] | Publikováno: 31.10. 2014 - 09:16
Dobrý den,

pokud je nutné použít import link (v kontextu) a chcete mít dvě sestavy, tak to asi vyřešit nepůjde. Ono je už samo o sobě metodicky nesprávné použít díl, který je tvořený v kontextu nějaké sestavy v úplně jiné sestavě (nikdy nevíte co se může stát, když by se kontext i link náhodou shodnul s něčím jiným se stejným názvem).

Jedna možnost je místo import linku použít CCP link - tím se zbavíte kontextu, tedy linku na sestavu, která kontext určuje. S tím je zase spojeno jiné chování CCP linku.

Další možnost je vytvořit jen jednu sestavu, ve které budou oba tracky, ale bude viditelný (aktivovaný) vždy jen jeden. k tomu lze vytvořit nějaký parametr a tím varianty ovládat. Čisté a jednoduché řešení.



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.