Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

založení nového materiálu

Kompletní přehled příspěvků v tématu založení nového materiálu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Roman Richter

Poslat zprávu | Profil
Datum: 16.1. 2015 | Zobrazeno: 9715x
Konfigurace CATIA: V5 R20

Text dotazu:
Dobrý den,
Založil jsem si novy materiál do katalogu/knihovny materiálů C:\...\DassaultSystemes\B20\win_b64\startup\materials\Catalog.CATMaterial viz. obr. 01
Poté jsem materiál vložil do modelu viz. obr. 02 a model uložil. Při opětovném otevření modelu kde je vložen „nový“ materiál tak Catia zahlásí, že nemůže cosi dohledat „The startup catalog files in the following list could not be found or contain the wrong information for the active document“ Materiál v modelu je a funguje jak potřebuju , ale ta hláška je otravná. Nevíte jak se toho zbavit?
díky

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4900] | Publikováno: 16.01. 2015 - 10:48
Podle hlášení chybí definiční soubor s objektem (CATCft). Může to být tím, že jsem přidával materiál do výchozího katalogu, který se může, a pravděpodobně i chová, jinak než uživatelsky vytvořená knihovna s materiály. Já jsem kdysi narazil na něco podobného, když jsem si u materiálů definoval textury. Soubor s materiálem si totiž neustále pamatoval cesty k obrázkům s texturami, a žádné přeuložení ani nastavení v Options nepomohlo tomu, aby textury byly pohromadě se souborem materiálu (musel jsem texturu odebrat a znovu zdlouhavě přidávat a definovat).

Zkontrolujte také, zda je při přiřazování k materiálu vypnutá volba Link to file. Model si jinak vytvoří link na knihovnu s materiálem a to pak může být příčinou hlášky.

Doporučoval bych přesto vytvořit novu knihovnu a materiály vytvářet v ní a výchozí katalog nechat na pokoji :-)


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.