Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Přebarvení označení detailu

Kompletní přehled příspěvků v tématu Přebarvení označení detailu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 16.7. 2015 | Zobrazeno: 9220x
Konfigurace CATIA: CATIA V5-6 R2014 SP1 64bit

Text dotazu:
Dobrý den,
Mám takový problém, nebo spíš otravnou věc: Po uložení výkresu do databázového systému (používáme PDM Link Winchill) a znovu otevření výkresu, klidně i v uzamčeném pohledu je barva označení výkresu přenastavena na červenou. I bez odemčení pohledu to mohu přebarvit v grafických vlastnostech.
Je otravné, že se to neustále opakuje. Nemáte někdo zlušenost, nebo nápad, proč se to děje a jak se toho zbavit?
Děkuji za nápady!
Milan Frýba

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5293] | Publikováno: 16.07. 2015 - 19:35
Dobrý den,

co přesně myslíte tím "barva označení výkresu"? Název pohledu?

Pokud něco mění barvu a není to chyba v samotné Catii, přisuzoval bych to chování PLM. To je ale taky málo pravděpodobné, protože by to vadilo asi všem a rychle by chybu, nebo lépe vlastnost, opravili.

PLM Winchill jsem ještě neviděl ani snad nevím o nikom, kdo by ho používal, takže v tomto nedokážu poradit. Na druhou stranu by se přebarvení muselo stát při ukládání. Zkusil bych jít postupně. Jestli máte možnost nějak exportovat výkres z PLM bez toho, aniž byste ho rovnou otevřel do Catie, tak výkres někam uložte a pak ho zkuste otevřít v Catii manuálně. Nebo jen uložit, zavřít, a znovu otevřít. Jestli bude popis černý, bude se přebarvení dít někdy během otevírání z PLM. Pokud bude červený, viděl bych to nějaké nestandardní chování Catie.
Břeťa Doležal

Poslat zprávu | Profil
[#5308] | Publikováno: 17.08. 2015 - 07:32
Myslím, že se perou user settings s globálním nastavením a nebo nastavením pro dané prostředí. Stejně jako se např. v nastavení definují různé typy čar a tlouštěk, tak obdobně se definujíí i jiné attributy zobrazení. Mohlo by být tímto.

Mj. na Windchillu taky jedeme
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#7116] | Publikováno: 12.04. 2023 - 16:07
Zdravím,
Už je to pravda dlouho, ale nyní se mi stalo něco podobného a pomohlo mi v kontextovém menu detailu zvolit "Synchronize view definition" (rada kolegy), možná je to řešení, které jsem před lety hledal... :-)
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7117] | Publikováno: 16.04. 2023 - 21:06
Synchronize view definition slouží k primárně k "opravě" odvozených pohledů, kdy se původně zobrazená oblast dostane mimo vlastní geometrii. Stane se to téměř pokaždé při změně roviny projekce, teoreticky i při přelinkování.

V tomto případě pak skutečně označení pohledu - jeho název má červenou barvu a po použití příkazu se pohled opraví a popis se vrátí zpět na černou.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.