Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Načtení uložených pozic toolbarů a klávesových zkratek

Kompletní přehled příspěvků v tématu Načtení uložených pozic toolbarů a klávesových zkratek řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Jan Žilinčík

Poslat zprávu | Profil
Datum: 15.3. 2016 | Zobrazeno: 10010x
Konfigurace CATIA: V5 R19

Text dotazu:
Dobrý den.
Zajímalo by mě, zda je možné někam uložit pozice toolbarů a klávesových zkratek, které budu moct z tohoto uložení po resetu všech nastavení zase načíst? Děkuji.

Petr Václavík

Poslat zprávu | Profil
[#5684] | Publikováno: 15.03. 2016 - 20:11
Zdravím,
lze si ukládat svoje rozmístění, klávesové zkratky, jsou v souboru CATSettings, dostanete se na ně přes tento počítač a musíte mít zaplé skryté složky, jinak cesta je :C:\Users\jméno uživatele\AppData\Roaming\DassaultSystemes\CATSettings, pak přepíšete CATSettings soubor, doporučuji původní zachovat - alespoň přejmenovat CATSettings_zaloha.
Ať se daří!
-P-


Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5685] | Publikováno: 15.03. 2016 - 21:27
Jen doplním - někam si zálohujte obsah složky CATSettings - v případě instalací více než jednoho release CATIA bude složek více (rozlišeno podle release .20, .21 atd).

Po resetu stačí do složky nahrát zpět všechny zálohované soubory.

PS: POZOR - nemíchat různé release, tj. nemyslet si,že když si nastavení z R20 nahraju do složky s R21, budou catie nastavené stejně. Může to sice zafungovat, ale také to může poškodit celou instalaci.
Stanislav Sedláček

Poslat zprávu | Profil
[#5686] | Publikováno: 16.03. 2016 - 08:01
doplním to co psal jan Cinert:

1) settingy nelze kopírovat z jednoho relese do jiného. A někdy ani v rámci jednoho release pro různě ServicePack
2) Uživatelské prostředí je v framegeneral. Catsettings, frameConfig.CATSettings, dialogposition .CATSettings a pár dalších.
Tyhle settingy má CATIA neustále otevřené a zapisuje do nich. Při pádu CATIA je většinou korektně neuzavře a tím je poškodí. CATIA pak většinou jde nastartovat, ale po čase se začnou dít neuvěřitelné věci. Jediné řešení je smazání.
3) Pokuď používáte ve firmě Referenční settingy, tak záloha user settingů spolehlivě blokuje jejich změny (s vyjímkou zamčení)

Jediná dobrá rada je: rezignovat na nastavování CATIA na úrovni uživatele a případné změny provádět v Referenčních settingách. A uživatelské settingy po každém pádu CATIA bezmilosti mazat.

To jak se správně vytvářejí referenční settingy je na román a bohužel na netu se k tomu nic nedočtete.
tom

Poslat zprávu | Profil
[#5688] | Publikováno: 16.03. 2016 - 11:50
Dobrý den
nějaké řešení od Dassaultu se asi nedá očekávat, protože čím dál víc lidí si na to stěžuje hlavně v automotiv kde se primárně používá R24 ale pořád se objevují úpravy na na datech z nižší verzí ,kde je požadavek zachovat ji.
Stanislav Sedláček

Poslat zprávu | Profil
[#5689] | Publikováno: 16.03. 2016 - 13:56
Bohužel, já žádné jiné řešení než referenční settingy neznám. A od DS se řešení očekávat nedá (a to jsme to několíkrát s DS řešili).
Je to celé způsobeno formátem settingů, kdy nejste schopni přečíst co tam skutečně je. A tím jak s nima CATIA pracuje. Export do xml to neřeší a stejně ho DS neumožňuje právě pro ty settingy co vás nejvíce zajímají.
Jan Žilinčík

Poslat zprávu | Profil
[#5691] | Publikováno: 17.03. 2016 - 06:29
Zkoušel jsem smazat složku CATSettings. Vůbec nic se nestalo. Catia se znovu načetla s mým nastavením. Potom jsem načetl další okno Catie, kde jsem vyresetoval CATsetting - všechno mé nastavení zmizelo. Nová složka CATSetting se nevytvořila. Potom jsem zavřel tuto vyresetovanou Catii a potom jsem zavřel i to původní okno Catie s mým nastavením. Po dalším, novém nastartování Catie se znovu načetla Catie s mým nastavení. Z toho všeho usuzuju, že se to nastavení ukládá někam jinam než do C:\Users\jméno uživatele\AppData\Roaming\DassaultSystemes\CATSettings a asi se to nastavení ukládá v okamžiku korektního uzavření Catie.
Jan Žilinčík

Poslat zprávu | Profil
[#5692] | Publikováno: 17.03. 2016 - 06:41
Tak už jsem to našel. V podstatě to funguje tak jako jsem si přečetl v první radě v příspěvku od Petra Václavíka.
Jen s tím rozdílem že jsem to u sebe našel tady C:\Users\jméno uživatele\Documents\catv5\CATSettings.
Díky moc všem za rady.
Stanislav Sedláček

Poslat zprávu | Profil
[#5705] | Publikováno: 22.03. 2016 - 12:06
Tohle platí pouze pro instalaci CATIA z krabice. Jinak je potřeba se podívat do příslušného env souboru jak je nastavená proměná CATUserSettingPath.



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.