Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Zmena hrúbky plechu v G. Sheetmetal Design

Kompletní přehled příspěvků v tématu Zmena hrúbky plechu v G. Sheetmetal Design řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Vladimír Hutňan

Poslat zprávu | Profil
Datum: 13.5. 2016 | Zobrazeno: 8198x
Konfigurace CATIA: Catia V5R19

Text dotazu:
Zdravím Vás,
mám problém s jedným tutorialom z youtube ( https://www.youtube.com/watch?v=HinFuTg9F1w&spfreload=5 ). Robím plechovú nádobu v Generative Sheetmetal Design a v určitých úsekoch videa (napr. 11:55 min) sa mení hrúbka plechu. Keď sa o to pokúšam, vždy mi mení celý kus, čiže predošle nastavenia. (vid. príloha) . On tam ma viac partov v strome a tie sa podobajú na Assembly Design...neviete mi poradiť o čo tu ide, resp. ako môžem počas tvorby dielu meniť určite časti (ich hrúbku)?

Ďakujem

Přiložené soubory:
Dok1.docx

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5804] | Publikováno: 13.05. 2016 - 15:17
Dobrý den,

z videa (konkrétně čas 11:55) je patrné, že sílu plechu zadává při tvorbě dalšího dílu, takže tam si může zadat cokoliv. Do nějaké doby pracuje na Partu2, pak přejde na Part3 (je tam si střih, proto to není tak dobře vidět). Normálně v SMD není možné mít různé síly.

Síla plechu se nastavuje globálně pro celý part, proto se vám vždy změní všechno.
Vladimír Hutňan

Poslat zprávu | Profil
[#5805] | Publikováno: 13.05. 2016 - 19:57
Ďakujem za odpoveď.
Vladimír Hutňan

Poslat zprávu | Profil
[#5806] | Publikováno: 14.05. 2016 - 12:32
Pán Cinert,
ešte otázka. Vytvoril som som si nový part s tym, že idem vytvoriť ďalší diel, tak ako v tom videu. No po vytvorení nového pártu nemám k dispozícii zmenu hrubky plechu. Prečo je to tak? Ďalej mi nie je jasne, prečo má na videu úplne iné ikony partu, aké sú bežné v Generative Sheet Metal. Tie ikony sa podobajú na Assembly...

Ďakujem
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5807] | Publikováno: 14.05. 2016 - 14:34
Záleží na tom, co je zrovna aktivní. Když je to sestava, ikony v toolbarech musí odpovídat Assembly design (nebo jiné prostředí vyžadující aktivní sestavu), když je aktivní Part, musí to být zase něco z PartDesign, Generative Shape Design, Generative Sheetmetal design apod.

Prostředí se dá jednoduše přepínat.

Aby se daly využívat funkce Sheetmetalu, musí být nejdříve vytvořené tzv. Sheetmetal parametry (příznak, že se jedná o SMD part). Do té doby nejsou funkce SMD dostupné.

PS: Videa jsou dobrý příklad, ale když je to prostříhané a vy pak nevidíte mezikroky co uživatel dělá a nemáte základní ponětí o fungování Catie, může to mást.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.