Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Design table - import to Excelu

Kompletní přehled příspěvků v tématu Design table - import to Excelu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Peter Kovac

Poslat zprávu | Profil
Datum: 7.10. 2016 | Zobrazeno: 8225x
Konfigurace CATIA: R21

Text dotazu:
Zdravim

Otazka ohladom design table:
Robim si startovaci model za pouzitia design table, kde na zaklade excelu sa mi menia parametre v Catii. Zaroven by som chcel ale v Tom istom Excel sheet vlozit vystupy z Catie. Proste len to iste, len opacnym smerom. Pevne dufam, ze by to mohlo ist aj bez makra, kedze teoreticke nejde o nic komplikovane a ak je Catia schopna sa prepojit s Excelom, snad to pojde aj naopak ked zu je to raz prepojene...

Dakujem, Peter

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5972] | Publikováno: 07.10. 2016 - 10:00
Dobrý den,

tenhle postup není úplně dobře možný. Směr synchronizace je totiž Excel ----> CATIA. Pokud je Design Table aktivní, nelze parametry v CATIA měnit. Pokud ji deaktivujute, hodnoty parametrů měnit lze, ale okamžitě po aktivaci si CATIA zase načte hodnoty z excelu. Tj. pokud je parametr navázaný na Design table, není možné ho v CATIA měnit.

Jinak samotný export je možný, existuje na to funkce Export content to file, dostupná v kontextovém menu Design table. Postup viz příloha.

Obávám se, že pokud budete chtít exportovat nějaké parametry do excelu, jinak než bez makra to nepůjde. Na druhou stranu s makrem dokážete mnohem víc. Pokud byste uvažovali o nějakém sofistikovanějším řešení, můžete se obrátit přímo na mě.

Přiložené obrázky:

Peter Kovac

Poslat zprávu | Profil
[#5974] | Publikováno: 07.10. 2016 - 12:40
no makru som sa chcel v tomto pripade vyhnut, teda ak by to bolo mozne.
Kedze Catia sa lahko synchronizuje s Excelom, dufal som, ze sa bude dat nejakym lahkym sposobom dat updatovat aj Excel. Samozrejme hodnoty len pre vystup z Catie, tzn. ze vstupne parametre pre Catiu by isli z excelu, synchronizacia a potom vystupne naspat z Catie do excelu...
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5975] | Publikováno: 07.10. 2016 - 14:22
Tak to bohužel není. Každopádně makro na export hodnot parametrů do excelu nemusí být nijak složité, i v případě, že excel bude nějaká šablona.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.