Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Rozdílná velikost geometrií při uložení do DXF

Kompletní přehled příspěvků v tématu Rozdílná velikost geometrií při uložení do DXF řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Michal_J

Poslat zprávu | Profil
Datum: 16.2. 2017 | Zobrazeno: 7908x
Konfigurace CATIA: V5-6 R2014

Text dotazu:
Dobrý den,
narazil jsem na problém při ukládání geometrie do *.dxf. Pokud mám např. ve výkresu (CATDrawing) nakreslenou kružnici o pr. 40mm výkres uložím do dxf a otevřu v Catii je geometrie v pořádku, kružnice má pr. 40mm. Pokud ale na výkrese mám menší geometrii např. kružnici o pr. 30mm uložím do dxf a otevřu je kružnice zvětšená a její průměr odpovídá 30".

Výkres mám jen s geometrií bez rámečku, razítka a kót. Vytvořené dxf křivky slouží pro vypalování. Import dxf mám nastavený v Catii na automatické jednotky (viz. obr.), pokud změním na mm, otevře se geometrie ve správné velikosti, ale nemůžu si být jistý, že jinde to otevřou v auto režimu a zobrazí se jim to ve špatné velikosti.

Prosím má někdo s tím zkušenosti a jak by se dala i menší geometrie spravně uložit do dxf ... díky

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6126] | Publikováno: 16.02. 2017 - 08:35
Dobry den, chyba je v nastavení jednotek. Na obrázku co jste přiložil je nastavení Units of the file jako Automatic a Catie pak bere jako jednotky palce (!!), nastavte si tam "mm" a bude to v pořádku. Je to známá anomálie.
Michal_J

Poslat zprávu | Profil
[#6127] | Publikováno: 16.02. 2017 - 08:48
Uživatel odpovídá na příspěvek #6126:

Dobrý den, ano pokud nastavím mm, geometrie se zobrazí správně. Ale pořád nemám tu jistotu, že to někdo (např. dodavatel výpalků) neotevře v autorežimu v palcích? Momentálně na počitači nemám jiný program, kde bych mohl otevřít dxf-ko a ověřit jeho velikost. Předpokládám, že pokud to Catie v auto režimu otevře v palcích, tak stejně tak i jiný software.
Milan Kubišta

Poslat zprávu | Profil
[#6128] | Publikováno: 16.02. 2017 - 11:57
Mě spíš udivuje, že kružnice průměru 40 mm je v pořádku a 30 mm ne. To nastavení by mělo platit pro obě stejně, ne?
Michal_J

Poslat zprávu | Profil
[#6129] | Publikováno: 16.02. 2017 - 13:00
To je natom to nejzajímavější (podivné), že velikost geometrie má vliv, jestli se to v autorežimu otevře v mm nebo v palcích :) Osobně jsem na tento problém rezignoval, v Catii to nenastavím a nezbývá než doufat, že ostatní mají taky nastaveny mm.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.