Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Detail sheet při tisku a exportu

Kompletní přehled příspěvků v tématu Detail sheet při tisku a exportu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 17.2. 2017 | Zobrazeno: 8116x
Konfigurace CATIA: V5-6 R2014 SP4

Text dotazu:
Zdravím
Mám problém se stránkou detailů - detail sheet. Jsou užitečné, používáme je na razítka značky... Však to znáte. Kolegové je po vložení rozloží a detail sheet smažou. Čímž se ztěžuje práce při revizích, úpravách ap.
Když detail sheet ponechám (a mohu vkládané elementy nechat "vcelku"), náš databázový PDM link systém PTC Windchill workgroup manager ho z výkresových dat generuje jako normální další list, což působí rušivě...
Rád bych tomuto, nebo obecně všem detail sheetům nastavil jakési potlačení, aby je neexportoval. Lze to? Hledal jsem, nenašel...
Při tisku si nastavím listy, které chci tisknout, ale export do databáze je automatický.
Děkuji za jakékoli tipy!

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6132] | Publikováno: 18.02. 2017 - 12:25
Dobrý den,

tohle chování se dlouho řešilo jediným způsobem. Při generování PDF změnit nastavení tak, aby se každý list tisknul zvlášť (pokud máte jen jeden list a detail sheet, pak budou celkem dva PDF soubory), a pak doprogramovat / dokonfigurovat PDM systém, aby při ukládání vynechával soubory obsahující v názvu řetězec "DETAIL", který se vždy v názvu detail sheetu vyskytuje.

U R24 se při tisku z Catie dá nastavit přímo, aby se detail sheet netiskl, a to nejen při manuálním tisku, ale i u dávky (Print batch), kterou nejspíš používá i váš PDM, viz obrázek v příloze (Tools - Utility - Print batch)

U nižších release tohle nebylo, proto se tisklo vše (viz výše) a filtrovalo se podle názvu - fungovalo to spolehlivě a funguje to i dnes.

Přiložené obrázky:

Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6134] | Publikováno: 22.02. 2017 - 09:25
S utilitami moc zkušeností nemám. Nicméně zkusil jsem ji otevřít. Vyžaduje vybrat konkrétní soubor k tomu, aby mohla proběhnout. Standartně máme Range nastaceno na Active sheet a teprve pro přehození přepínače na All sheets nabízí zaškrtnout print detail sheet.
Funguje nám to tak, že v PDM pošleme výkres do Release procesu (zpravidla se souvisejícím modelem), ten pokračuje přes Reviewra a Aprovala. Někde v tom procesu se vygeneruje pdf do SAPu pro náhled. Nemám nikde šanci zasáhnout do způsoby "vytištění" Pokud tomu dobře rozumím, jako uživatel do toho nemám šanci zasáhnout. Ten příkaz pro "tisk" může přijít z libovolnhé počítače s potenciálně jiným nastavením Catie.
Asi bych musel lobovat u našich IT-áků, aby upravili programování tohoto algoritmu pro vyřazení listů s řetězcem DETAIL v názvu. Správně?

Omlouvám se, jestli jsem to špatně pochopil, v tomhle plavu...
Ale každopádně díky za tip!
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6135] | Publikováno: 22.02. 2017 - 14:32
Dobrý den,

výkresy pro SAP se na 100% (dobrá, na 99%) netisknou na lokálních stanicích, ale někde na serveru, kde běží instance CATIA nebo něčeho jiného, co je schopné otevřít nativní CATDrawing a vyrobit z něj PDF. Až do PDF se dotiskává např. údaj o schvalovateli apod, který v nativním výkresů kolikrát ani není (je až v PDF). Pokud byste to nechal na uživatelích, byla by to katastrofa.

Jako uživatel byste tu možnost ani mít neměl, právě z důvodu výše uvedeného. Určitě se obraťte na vaše IT. Přenastavit dedikovanou stanici aby tiskla jednotlivé sheety je to nejmenší, a doprogramování kódu SAPu nebo PDM pro odfiltrování listu s detaily se také nechá udělat vcelku snadno.

PS: Ještě za mého působení v Technodatu jsme to dělali u zákazníka, který začal používat detail sheet a řešil stejný problém. Pracnost byla v řádech tisíců Kč, tedy opravdu nic složitého.
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6155] | Publikováno: 06.03. 2017 - 08:45
Děkuji,
Myslel jsem si, že to sám nedám... No, jakmile přesvědčím naše IT, aby se do toho pustila tak to určitě půjde. Ovšem ta první překážka bývá nejtěžší :-)
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6156] | Publikováno: 06.03. 2017 - 08:58
Ještě dodám - pokud používáte PTC Windchill, předpokládal bych, že už na tohle musí být připravený, resp. společnost, která ho u vás implementovala, tohle musí mít dávno vyřešené. Nejste jediní, koho to trápí.

Takže pokud na vás zkoušeli že si to budete muset draze zaplatit, nenechte se. Samozřejmě tu změnu někdo musí provést, ale pravděpodobně není třeba nic nového vyvíjet.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.