Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Zobrazení závitů ve 3D

Kompletní přehled příspěvků v tématu Zobrazení závitů ve 3D řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Jan Vaník

Poslat zprávu | Profil
Datum: 28.2. 2017 | Zobrazeno: 7915x
Konfigurace CATIA: V5R19, MD2

Text dotazu:
Dobrý den kolegové

Chtěl bych na vás apelovat, nepoužívejte zobrazení závitů ve 3D jako součást dílu. Poslední dobou se setkávám s tím, že konstruktéři udělají kolem závitové díry kapsu o tvaru čtvrtkruhu o síle pár stovek. Pak takový díl vyexportují a nějaký neštastník, jako třeba já má místo tělesa jen hromadu ploch, protože Catie a určitě nejen ona, si s importem neporadí. Sešít to nejde, jedině díry vymazávat a zaslepovat. A když je v tom dílu několik set závitů, pak karma konstruktéra jež je původcem této zcestné myšlenky, se musí otřásat pod vlivem negativních emocí. U nás se alespoň otřásají okna, když jsem tady sám a musím se s tím potýkat. :).
Když už je nějaký důvod zobrazovat závity ve 3D, tak v plochách v odděleném setu. Nikdy ne kapsou. A to ani už nenadávám na to, že ve výkresu ten závit je zobrazen nekorektně. Nějak celosvětově jde úroveň výrobní dokumentace do kopru, s tím jsem se už smířil.

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6139] | Publikováno: 01.03. 2017 - 09:14
Dobrý den,

nechce se mi věřit, že tohle někdo udělá....

Chápu, že závit je dobré vidět, zejména když se díry blíží třeba vrtání s vodou a výška závitu je pak důležitá. Všechno jde ale udělat v plochách, v nejjednodušším případě jako offset od vnitřní plochy na díře.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.