Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia na více počítačích

Kompletní přehled příspěvků v tématu Catia na více počítačích řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Reiny

Poslat zprávu | Profil
Datum: 28.2. 2017 | Zobrazeno: 8420x
Konfigurace CATIA: V5-6R2016

Text dotazu:
Zdravím,
dneska jsem si koupil studentskou verzi Catie a chtěl bych se zeptat, jestli si jí můžu nainstalovat 2 počítače abych mohl pracovat ve škole na NTB a pak v pohodlí domova u stolního PC nebo je licence vázaná jen na jeden počítač.
Děkuju moc za radu!

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6136] | Publikováno: 28.02. 2017 - 15:27
Dobrý den,

tohle je otázka na někoho z DS. Já vám můžu říct možnosti, ale nejsem si jistý, jaký typ licence pro studentské účely DS poskytuje.

Pokud by to byl typ NODELOCK, je licence pevně svázaná s HW a na jiném PC máte smůlu. U typu CONCURENT leží licence na lic. serveru a může ji využívat libovolné PC, avšak vždy jen jeden. Zde by ale byl problém, kam umístit lic. server. Pokud byste ho měl doma, ve škole byste ji nechytil (resp. chytil ale složitě přes nějakou službu VPN a stejně by v tu chvíli musel PC doma běžet), a naopak, když by byla na NTB, musel by běžet, aby si na ní "sáhlo" stolní PC.

Předpokládal bych, že studentům se dává jen typ Nodelock.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6137] | Publikováno: 28.02. 2017 - 15:32
Ještě poznámku k tomu, jak je možné to řešit, ale to už se svým způsobem jedná o obcházení licenčních podmínek a je to na hraně se zákonem (na druhou stranu kolik uživatelů má legální licenci, že?).

Dá se koupit USB síťová karta, na které naklonuje MAC adresa a ta se pak použije pro vygenerování tzv. TargetID, které slouží jako podklad pro licenci. Zde si ale opět nejsem jistý, jestli je stále možné tuto USB kartu generátoru TargetID podstrčit, resp. zda už nejsou brány v potaz jen on-board rozhraní (LAN, WIFI).
Reiny

Poslat zprávu | Profil
[#6138] | Publikováno: 28.02. 2017 - 22:41
Děkuju za radu! No na to s tím klonováním asi vynechám. Nejsem úplně IT technik a necítím se nato... Chtěl bych se zeptat jak zjistím můj typ licence? Koukal jsem na mém účtu a nikde se k tomu nemůžu dostat. Pokud by to byl ten CONCURENT tak bych si to dal do NTB a hold bych ho měl doma běžet když bych dělal na stolním PC.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6140] | Publikováno: 01.03. 2017 - 09:25
Jakým způsobem jste licenci instalovat? Pokud máte pro import licence to samé co na prvním obrázku, máte pouze Nodelock, pokud se to podobá druhému, máte Concurent.

Je možné, že pro studenty je ještě něco úplně jiného (nedokážu říct). Nebo může být licence někde na DS serveru a vy si na ní "saháte" přes internet.

V každém případě vím, že pro licenci jste jim musel poslat TargetID, takže přenosná licence není.

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.