Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Technological result

Kompletní přehled příspěvků v tématu Technological result řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
jukom

Poslat zprávu | Profil
Datum: 17.8. 2017 | Zobrazeno: 7662x
Konfigurace CATIA: V5-R24

Text dotazu:
Dobrý deň,
potreboval by som poradiť s prenesením závitov do výkresu. Ak si dobre pamätám, má na to slúžiť Technological result. Problém je, že sa mi podarilo preniesť maximálne informáciu, že sa jedná o dieru.
Celý postup je v podstate vytvoriť v nejakom body napr. skrutky závitovú dieru. Tej vytvorím technological result a vypublikujem toto body. Publikáciu nakopírujem do súčiastky, v ktorej má byť vytvorený závit. Po generovaní výkresu sa však neprenesie žiadna informácia. Tak som skúsil ešte na tejto kópii bodyčka vytvoriť znova technological result. No ten akoby rospoznal, že sa jedná iba o dieru, no nie závitovú. Výsledok bol vo výkrese iba ten, že sa mi vytvorila iba os vo výkrese, ale opäť nie závit.

Vie mi prosím niekto s týmto problém poradiť? Neviem ani, či to ide, alebo či na tento účel slúži aj technological result.

ďakujem za každú radu

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6300] | Publikováno: 17.08. 2017 - 12:37
Dobrý den,

podle toho co popisujete je postup teoreticky správný. Technological result musí být vytvořený jak na Body, které je publikované, tak na tom, ve kterém je publikovaná kopie použita - ale pozor, ne na Body s kopií, ale na Body které vstupuje do výkresu, tj. ideálně na celém PartBody. (samozřejmě se předpokládá kopie As result with link).

Na výkresu pak stačí zapnout zobrazování závitů a mělo by to fungovat.

Kontrola, zda se závit přenesl do kopie, je použití funkce Thread/Tap analysis v PartDesign, který závit detekuje a zobrazí v modelu. Pokud ne, nemůže být ani ve výkresu.

Na obrázku je dobře vidět, kde se Technological result musí vytvořit.

Přiložené obrázky:

jukom

Poslat zprávu | Profil
[#6341] | Publikováno: 27.09. 2017 - 10:48
Ďakujem oneskorene za odpvoveď. Všetko funguje ako má. Chyba bola, že som vytváral Technological result u vytvorenej kópii nie na hlavnom Body (teda celom PartBody) ale publikácii (publikovanému body) pridelenému následne pod hlavné body.

Ešte raz veľká vďaka :)
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6342] | Publikováno: 27.09. 2017 - 12:36
Není za co, tohle se stává často. Nikomu hned nedojde, že TR musí být na hlavním Body, nebo že musí být i na zdrojovém Body.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.