Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

pevnostná analýza, načítanie vlastností

Kompletní přehled příspěvků v tématu pevnostná analýza, načítanie vlastností řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Katarína Herzogová

Poslat zprávu | Profil
Datum: 15.7. 2018 | Zobrazeno: 7022x
Konfigurace CATIA: Catia V5

Text dotazu:
Dobrý deň,
mám vytvorený model v Part design, ktorému som pridelila materiál. V pevnostnej analýze (simulation and analysis) mi však Catia po zadaní síl a väzieb pri mashovaní vyhlasuje, že nevidí žiadne vlastnosti, čo potvrdzuje aj model checker. Viacerí radili aplikovať materiál priamo na part, nie na part model, čo som aj urobila, ale simulácia stále materiál nevidí, hoci model sa mi v nej zobrazuje pekne oceľový. Zabudla som na niečo, treba ešte niečo aktivovať ?

Ďakujem vopred za rady

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6513] | Publikováno: 16.07. 2018 - 07:28
Dobrý den,

podmínka FEM modulu je, že simulovaný objem musí být vytvořen pouze v PartBody (ostatní Body jsou ignorována) a taktéž materiál by měl být přiřazen přímo na PartBody, a to ještě předtím, než se vytváří dokument analýzy. Při vytvoření si je pak identifikován a přiřazen jako vlastnost.

S tím prvním se nedá nic měnit, ale materiálovou vlastnost lze v analýze přiřadit i pozdějí, bez ohledu na to, zda je materiál na PartBody. Stačí kliknout na ikonu pro přidání Material properties a vybrat materiál.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.