Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Makro na převod multibody v Partu do Catproduct.

Kompletní přehled příspěvků v tématu Makro na převod multibody v Partu do Catproduct. řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Jan Vaník

Poslat zprávu | Profil
Datum: 26.9. 2018 | Zobrazeno: 7352x
Konfigurace CATIA: V5R24 Expres

Text dotazu:
Dobrý den

Ulehčil jsem si práci a udělal některé díly v multibody. Jedná se o měrku a já díly, které jsou nestandartní vymodeloval v multibody. No a narazil jsem, zákazník vyžaduje vše v sestavě, jeden soubor jeden díl. Musím to přemodelovat. Narazil jsem na tohle makro:
https://www.youtube.com/watch?v=97YIdRp2uI4 . Je tam na stažení a funguje dobře na multibody, kde díly jsou vymodelovány samostatně bez vazeb na geometrii ostatních dílů. Což bohužel není můj případ. Tohle makro kopíruje jen Body a ne Geometrical Set a Externí reference. Neznáte lepší free makro?

Přiložené soubory:
Part_to_Product.txt

Michal Lošťák

Poslat zprávu | Profil
[#6558] | Publikováno: 27.09. 2018 - 10:28
Dobrý den,

napadá mě udělat z multibody, takový "skeleton" a prolinkovat jednotlivá body do samostatných partů. Sestava, pak bude sice náročnější, ale splníte poměrně rychle požadavek zákazníka. Při exportu, pak jen daný multibody dáte do hide a zákazník uvidí to co požaduje.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6559] | Publikováno: 27.09. 2018 - 21:22
Tohle makro umí to co potřebujete. Nově vytvořené party lze navíc fixovat, obarvit (každý jinou barvou), party se vytvoří i ze setů, a vytvoří se linky na původní Body (u setů to z principu nelze).

Takže pak můžete v klidu pokračovat v práci v multipartu (jak píše pan Lošťák) a sestava se bude stále dotvářet sama. Nebo jednoduše až bude hotovo na jeden klik sestavu vytvořit znovu.

Jako bonus se všechny nové party nasypou do podsestavy, aby zbytečně nezabíraly místo ve stromu.

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.