Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Přenos dat ze soukromého pc do pracovního

Kompletní přehled příspěvků v tématu Přenos dat ze soukromého pc do pracovního řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
ORKYN

Poslat zprávu | Profil
Datum: 10.4. 2019 | Zobrazeno: 7413x
Konfigurace CATIA: V5-R26

Text dotazu:
Dobrý den,
potřebuji vyřešit přenos dat, mezi služebním a pracovním PC.

Doma mám stejnou verzi CATIA jako v práci.

Data z práce zazipuji a pošlu přes email.

Mám stejně postupovat i při posílání dát do práce ? Nebo existuje jiný způsob, jak data zbavit vyplněných vlastností souboru?

Nezjistí zaměstnavatel nebo správce sítě že jsou data z cracknuté verze ?


Předem děkuji za odpověď.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6651] | Publikováno: 10.04. 2019 - 12:38
Dobrý den,

když už jste se takhle odkryl s nelegální verzí...do dat se ukládá informace, pokud byla použita studentská verze licence. Ta se pak z dat prakticky nedá nijak "odpárat" (obsah souboru se musí zkopírovat do nového, čistého souboru).

Pokud použijete nelegální verzi (s pokoutně vygenerovanou licencí od SSQ), v datech nic navíc není, ale buď DSLS server nebo sama Catia si vesele odesílá statistická data do DS, kde je kromě jiného vaše IP adresa, doména, název počítače, jméno uživatele, použitá licence (od - do, datum čas) atd.

U většiny takto upirátěných instalací se jedná o domácí použití v případě studentů, samouků nebo různých kutilů, což je mimo rozlišovací schopnost DS. Ale nedej bože, aby si tohle zkusil již registrovaný uživatel ve své firmě. Obratem dostává velmi nepěkný dopis od poskytovatele licencí ve své zemi, kde je slušně, leč důrazně upozorněn, že si licenci buď zakoupí (protože ji zřejmě potřebuje, když ji používá) nebo se může dostat k francouzskému soudu.

Samozřejmě že než by k němu dorazilo IT komando z úřadu hospodářské kriminálky, dávno nebude existovat jediný důkaz a ze všeho se úspěšně vylže, ale pak riskuje, že až mu vyprší licence, DS mu ukáže vztyčený prostředník.

A k vašemu postupu - dovedete se představit, kolik je takto vytvořených dat uložených na serverech velkých automotive firem ... :-) Myslíte, že si malá firma bude pořizovat licenci na převod z/do STEPu za x desítek tisíc, když to potřebuje 1x za rok? Nechci nikoho očerňovat, ale dokud se nezmění licenční politika DS, bude se tohle dít pořád.
Jan Vaník

Poslat zprávu | Profil
[#6653] | Publikováno: 13.04. 2019 - 19:06
Možná by jste se mohl dohodnout v práci s IT oddělením, aby vám zpřístupnili firemní PC s catií přes třeba Team Viewer, takže by jste mohl pracoval doma legálně. Nebo dělejte přesčasy, i když neplacený.
Michal Lošťák

Poslat zprávu | Profil
[#6654] | Publikováno: 16.04. 2019 - 07:47
Dobrý den,

já to mám třeba doma nastavené přes Kerio VPN klient, nainstalovanou Catii, která "kouká" na licenční server stejně , tak jak to mám v práci, navíc je výhoda toho, že nemusím myslet na flash disk, a v klidu si to nahraju z domu na firemní server... Nadřízený se pohodlně může podívat od kdy do kdy jsem doma licenci využíval a vyhnuli jsme se nějaké černotě, když už nemůžu dojet do práce... Jak zmiňuje pan Cinert, nestojí to pak prostě za zbytečné vysvětlování atp... :)
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6655] | Publikováno: 17.04. 2019 - 19:48
Ano, jak píše pan Lošťák - VPN je ideální řešení, pokud nemáte k dispozici cestovní NTB. A na něm lze udělat ještě jednu věc - licence se dá extrahovat ze serveru na NBT (až na dobu 30dnů) a používat ji offline. Po tu dobu je ale na serveru zamčená a nikdo jiný si na ní nesáhne. Po 30 dnech na NTB přestane fungovat a na serveru se sama odemkne nebo ji můžete sám "vrátit" dřív.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.