Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Změna hybridního designu za NEhybridní design v již hotovém partu

Kompletní přehled příspěvků v tématu Změna hybridního designu za NEhybridní design v již hotovém partu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
PetrCZ

Poslat zprávu | Profil
Datum: 11.5. 2019 | Zobrazeno: 6638x
Konfigurace CATIA: CATIA V5

Text dotazu:
Dobrý den, jako velmi krátkodobý uživatel CATIA jsem narýsoval/namodeloval několik výkresů v partu, udělal si pěknou, zavazbenou sestavu, abych včera zjistil, že jsem měl aktivovaný HYBRIDNÍ design. Pracovat jsem měl výlučně v nehybridním designu (koncern VW hybridní systém zakazuje). Je zde prosím možnost, že za pochodu (aniž bych musel znovu překreslovat práci) můžu změnit nastavení z hybridu na nehybrid design? Díval jsem se na fora a nějaké návody jsou, avšak jako uživatel s velmi omezenými zkušenostmi by mě zajímal váš praktický názor. Děkuje a zdraví Petr

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6661] | Publikováno: 11.05. 2019 - 19:49
Dobrý den,

nejste první ani poslední, komu se to stalo. Moc možností nemáte. Informaci o hybrid/nonhybrid designu si totiž nese každé samostatné Body v sobě a pouhou změnou v nastavení se to nezmění. Jen každé nově vložené Body bude buď takové nebo makové, podle toho co je zrovna zapnuté. (na fóru jsou asi tři vlákna o výhodách a nevýhodách)

Co tedy s tím? Pokuc nepoužíváte Ordered geometrical sety, půjde případná drátová geometrie v Body přesunout do normálních setů. Horší to bude s objemem. Můžete zkusit zkopírovat všechny feature v Body a zkopírovat je nového nehybridního Body, ale nejsem si jistý zda to půjde. Pokud používáte Booleovské operace, je to víceméně nemožné (hybrid a nonhybrid Body nejdou kombinovat, dělá to binec - hybridní Body v bool. operaci zůstane jako dvojče v hlavním stromu.

I kdyby se vám to nějak zázračně povedlo, stejně pak budete muset u výkresů převazbit všechny kóty, protože na 99% popadají.

Držím palce, užijete si.
Roman Vlk

Poslat zprávu | Profil
[#6662] | Publikováno: 12.05. 2019 - 10:58
Osobně by jsem vytvořil nový CATPart (no hybrid) a do něj vše potřebné nakopíroval s Linkem. Pak sestavu vytvořil znovu nebo přelinkoval.
Pavel Krsek

Poslat zprávu | Profil
[#6663] | Publikováno: 13.05. 2019 - 06:39
Hezký návod jak to udělat je např. tady:
[URI]https://catiatutor.com/listing/conversion-of-hybrid-to-non-hybrid-environment/[LINK]
ale v principu je to postup, který popsal pan Cinert.



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.