Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

CatDUA - standards for layers and filters

Kompletní přehled příspěvků v tématu CatDUA - standards for layers and filters řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 1.10. 2019 | Zobrazeno: 6023x
Konfigurace CATIA: Catia V5-6 R2016 SP3

Text dotazu:
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, zda by někdo nevěděl jak opravit reportovanou vadu z nástroje CATDUAV5. Při kontrole mi vyhodí pět chyb, všechny se stejným popisem:

"Rule :1 (MMR_6) => The standards for layers and filters cannot be found in the standard container of the document CATPart.
--> Can be fixed.
--> Priority Level : 3


Rule # 1 (MMR_6) => The standards for layers and filters have been restored.
"

Když ve vlastnostech partu kliknu na "More", v záložce "Standards" se part s touto chybou liší od ostatních absencí jakéhokoli standardu. To by mohla být ta chyba, ne? Ale jak přiřadit nějaký standard to nevím.
Poradí někdo?

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6718] | Publikováno: 02.10. 2019 - 10:15
Dobrý den,

pokud tuhle chybu nedokáže opravit samotná CATDUA, zkusil bych obsah partu překopírovat do jiného prázdného, který má standard v pořádku.

Jedná se o nějaký OEM kustomizovaný model (nestandardní struktura apod)?
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6720] | Publikováno: 02.10. 2019 - 11:57
Tak to se poněkud komplikuje. Začnu odzadu:
Moc nerozumím výrazu OEM, model je dělaný celkem klasicky, jedno part body, geom. sety mimo body. Jen je zde hodně geometrie linkované z jiného modelu přes publikace (jedná se o díl, s několika částmi zrcadlenými z levostranné varianty).

Docela mě překvapilo, že standardní cestou nejsem schopen vytvořit nový prázdný part se standardy a to ani z PDM manageru (jak to máme dělat) ani prostým "FILE -> NEW" (nebo "Ctrl+N"). Zřejmě to má co do činění s nastavením prostředí (environment) Catie. Je to přednastavená sada parametrů pro Catii, nástroje k dispozici ad. Zde jsme měli několik prostředí, která jsou v poslední době omezována, nebo aspoň měněna. Díl se standardy byl vytvořen v jiném prostředí, než ve kterém se to snažím dělat já. Budu tedy psát na naše IT, o úpravu prostředí, akorát nevím, co jim říct, že vlastně potřebujeme změnit.
Zajímavé ještě je, že v kontextuálním menu vlasního partu (na hlavičce stromu) ve vlastnostech je položka standards prázdná (obrázek standards_1), ale při výběru z panelu nástrojů "Tools" -> "Standards" tady nějaké jsou... (obrázek standards_2)

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6721] | Publikováno: 02.10. 2019 - 12:21
OEM myšleno jako prostředí nějakého konkrétního zákazníka, ale z vaší odpovědi je zřejmé, že problém bude právě v prostředí. Stačí někde v konfiguraci udělat chybu, ale spíš to vidím na rozdílnost prostředí. Pokud použitý standard v novém prostředí chybí, může to být problém.

Pokud je původní prostředí ještě k dispozici, zkuste díl otevřít v něm a sledovat, zda se chyba objeví (a vyloučit nebo potvrdit tak poškození samotného partu).
Podle hlášky se Catie snaží říct, že part je úplně bez uvedeného standardu a obnovila tedy default hodnoty - už je ale z nějakého důvodu nedokáže do Partu uložit.


Nevím jestli se dá změnit standard u Partu (ve výkresu lze), ale standard si Part po vytvoření už táhne s sebou. Můžete se podívat, zda je zmiňovaný soubor dostupný %inst catia%..\win_b64\resources\standard\

Pokud vidíte i jiné standarty, může být, nemusí nutně být pro Part /ale pro jiné typy dat/.
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6723] | Publikováno: 02.10. 2019 - 13:26
Původní prostředí je k dispozici už jen s vyšší verzí Catie. Už jsem o ni zažádal, nainstaluju a vyzkouším.
V instalační složce, kterou jste popsal, jsou XML soubory, které by názvem odpovídali popsané chybě (viz. obr.)

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.