reference Catia VB.net
Uživatel | Příspěvek |
Josef Kočí ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
25.11. 2019
| Zobrazeno:
6260x Konfigurace CATIA: V5-6R2019 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6737]
| Publikováno:
25.11. 2019 - 09:54 Dobrý den,
já už dlouhou dobu používám při kompilaci pro určité release přímo dll soubory, které vypadnou z VS při kompilaci. Mám pro to vytvořený samostatný "prázdný" projekt, kam vždy jen natahám příslušné COM reference, zkompiluju, a nové dll si nakopíruju do spec. složky. Pak mám tedy jednotlivé sady nejčastěji používaných dll v adresářích R19 ... R29. Rekompilace na novější release je pak o dost rychlejší. Reference pak vybírám ne jako COM, ale již jako .NET. Důležité je ale předtím (před vytvořením nových dll) vždy zaregistrovat příslušnou verzi, a úplně nejlepší ještě předtím odregistrovat všechny ostatní. Ve vašem případě bych zkusil znovu zaregistrovat R26. PS: Používám stále staré VS2008 Expres |
[#6738]
| Publikováno:
25.11. 2019 - 10:13 Registraci na R26 jsem provedl a nic se nezměnilo. Adresář knihoven pro R26 by jste mi nemohl někde uložit? Než začnu přeinstalovávat systém (win10,už má nárok asi po 3 letech) a další. Požívám 7 knihoven viz. obr.
Nebo pomůže reinstal Catie? Můžu mít jenom R26 stejně jako teď, ale jak jsem psal, přešla přes to R28. Ještě odbočka, požíváte Win10 nebo raději Win7? Díky |
[#6739]
| Publikováno:
25.11. 2019 - 10:39 Je tu více neznámých na nalezení problému - jiné VS, já jsem na stále W7 (díky bohu za ně).
Knihovny jsou připojené v příloze. Připojují se jako NET a jde de facto jen o strukturu objektového modelu, nicméně mi to takhle funguje snad už od R20 .... |
[#6740]
| Publikováno:
25.11. 2019 - 11:28 Máte u mě flašku. Napíchnul jsme se přímo na ty vaše knihovny a už to frčí. Holt ta instalce R28 s tím nějak zamávala. Nebo je R26 blbě zaregistrovaná (ono to zaklínadlo "CNEXT.exe /regserver" nepotvrdí úspěch), ale VBA makra v R26 normálně fungují. Tak nevím, každopádně
Díky |
[#6741]
| Publikováno:
25.11. 2019 - 12:32 Jako by se stalo :-)
Já si s tím už kolikrát užil, než jsem ve VS viděl u všech knihoven cestu k tomu správnému release. Někdy se dokonce knihovny mění i v rámci service packu, a to je pak síla. Ještě horší (a asi největší nevýhoda u .NET) je, že musíte mít pro každý konkrétní release překompilované makro. Teda ne úplně vždy (INF, MECMOD jsou dlouhodobě beze změn), ale většina se mění s každým release. Pak je třeba ještě zajistit, aby se vždy spustila správná verze makra, popř. aby makro zaregistrovalo, že pracuje s nesprávným release a důstojně se ukončilo dřív než vyskočí Runtime error. |
[#6742]
| Publikováno:
25.11. 2019 - 12:55 Úplně nejhezčí je zasahovat do makra po dlouhém čase. Posun o 7 release a 2 verze OS. :-( |
Jakub Dědík ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6835]
| Publikováno:
26.09. 2020 - 09:21 Dobrý den,
souhlasím s tím, že je lepší používat kompilované knihovy DLL které jsou převzaté z COM referencí.Ostatně ještě další možnost jak si usnadnit práci je vytvořit celé makro jako DLL knihovnu. Při každém novém releasu si vytvořit DLL knihovu makra jen pro něj a v hlavní aplikaci je referencovat. Tím pádem můžete aplikaci používat pořád jednu pro více releasů a ta aplikace se rozhoduje jaké DLL s makren zrovna použije. Je to víc práce, ale z dlouhodobého hlediska si neničíte už práci na staších makrech a není nutné mít pro každý release speciální exe, pak navíc můžete přidat i rozpoznávání releasů a aplikace sama ví jaké dll s makrem použít a uživatel se o to už vůbec nestará. Ono je všeobecně hodně špatný nápad nechat Catie DLL referencované jako COM. Pokud do toho přidáte ještě instalace 3DExperience tak jse si zadělali na spoustu komplikací :D |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.