Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Metadata - Jak odstranit metadata ze souboru

Kompletní přehled příspěvků v tématu Metadata - Jak odstranit metadata ze souboru řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Tibor Sliva

Poslat zprávu | Profil
Datum: 24.12. 2019 | Zobrazeno: 5648x
Konfigurace CATIA: Nezáleží

Text dotazu:
Dobrý den,

Chtel bych se zeptat jestli existuje možnost smazat nebo upravovat metadata (informacie o souboru) různých CAD souború. Nejlépe STL, STEP, CATPart.

Ďekuji.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6766] | Publikováno: 05.01. 2020 - 17:46
Dobrý den,

začnu s CATPartem. Zde se jedná o binární data, která dokáže přečíst a upravit buď jen Catia nebo některé další SW třetích stran. U těchto dat je velmi často problém i tzv. UUID (vnitřní identifikace souboru), u které při rozdílnosti nefungují linky. Ani u úplně prázdného Partu jej nelze identifikovat.
Pokud byste se někde dostal ke struktuře CATPartu, asi by se dala metadata dala přečíst (někde na fóru je např. kousek kódu s popisem jak vydolovat ze souboru jpg obrázek s náhledem), ale ještě k tomu je odmazat a soubor znovu zapsat....netvrdím že je to nemožné, ale snadné určitě ne.

U STL a STEPu, které jsou již v textové formě, je to poměrně snadné. stačí soubor otevřít v jakémkoliv textovém editoru, najít sekci hlavičky (header), kde jsou zapsána metadata, a tuto část upravit (vymazat údaje metadat).


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.