Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Organizace publikací

Kompletní přehled příspěvků v tématu Organizace publikací řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 8.7. 2020 | Zobrazeno: 4916x
Konfigurace CATIA: V5-6 R2018 SP3

Text dotazu:
Zdravím,
Jedna taková trochu estetická záležitost: Mám v modelu řadu publikací (kolem 20). Rád bych si je seřadil podle určitého pořádku (v podstatě aby šly za sebou podle pořadí v normě). Nemohu přijít na to jak změnit jejich pořadí. Jediný způsob je (?) publikace smazat a vytvořit znovu. Pokud bych to ovšem udělal, modely, které se na publikace odvolávají by je potom zřejmě už nenašly a musel bych je ručně navázat.
Existuje nějaký způsob, jak si udělat pořádek v publikacích bez jejich předefinování? A mimochodem, nelze asi publikace třídit do podskupin (jakoby složek) jako třeba parametry? Ve skeletonech je často publikací takové množství, že se v nich jedna konkrétní špatně hledá...

Josef Kočí

Poslat zprávu | Profil
[#6810] | Publikováno: 08.07. 2020 - 13:43
Taky s tím občas zápasím, publikace využívám i pro rychlé dohledání celků ve stromě u rozhlehlých pártů.
Napadá mě způsob přes makra, ale jak píšete, hrozilo by přerušení vazeb..
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6811] | Publikováno: 09.07. 2020 - 09:26
Dobrý den,

právě publikace mají tu výhodu, že je lze smazat a vytvořit znovu bez porušení vazeb, a to díky unikátnosti jejich názvu. Na rozdíl od jakékoliv jiné geometrie, která může mít (podle nastavení) klidně stejný název jako cokoliv jiného (kdybyste si všechny body v modelu pojmenoval jako Point.1, tak se nic nestane), se ale pro reference použije skutečný název publikace, nikoliv vnitřní identifikace.

U publikace je tak možné nejen smazání jí samé, ale i smazání geometrie, na kterou ukazuje. Po opětovném vytvoření všechny vazby zase naskočí, jen je třeba navázané modely updatovat.

Pozor je však třeba dát na to, aby jste při vytváření publikace vybral vždy stejný typ geometrie, jaká byla publikována původně, jinak se model zhroutí.

Jinak bohužel reorganizace publikací není možná. Makro co zmiňuje pan Kočí by asi šlo napsat, ale otázka pak je, jestli se s tím nenaučit žít a nechat publikace tak jak jsou.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.