Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Nalinkovanie vlastností čiar z CAD-partu do CAD Drawing

Kompletní přehled příspěvků v tématu Nalinkovanie vlastností čiar z CAD-partu do CAD Drawing řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Marek Jókai

Poslat zprávu | Profil
Datum: 23.7. 2020 | Zobrazeno: 4836x
Konfigurace CATIA: V5-2018

Text dotazu:
Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať či je možne keď mám 3D model s čiarami a keď vytvorím výkres s pohľadom a dám si zobraziť čiary tak mi neprevezme vlastnosti z 3D modelu.
Vedeli by ste mi prosím vás pomôcť?
Vopred Ďakujem

CaTLama

Poslat zprávu | Profil
[#6813] | Publikováno: 24.07. 2020 - 10:34
A o jaké vlastnosti vám jde? Pokud jen o barvu, dá se v Properties pohledu zapnout 3D Colors. Pokud chcete přenášet i tloušťky čar a Linetype, nevím o jiné možnosti, než si vytvořit (nebo modifikovat stávající) styl, kde si v sekci 3D Inheritance pro Wireframe nastavíte, že se budou do pohledu přenášet i tyto parametry. A potom vytvářet pohledy přes tento styl.
Marek Jókai

Poslat zprávu | Profil
[#6814] | Publikováno: 24.07. 2020 - 11:29
Ďakujme za radu vedeli by ste mi poslať postup presne kde sa to nastavuje nakoľko som ešte v tomto lajk.
A neovládam danú Catiu tak dokonale :(

Milan Kubišta

Poslat zprávu | Profil
[#6816] | Publikováno: 27.07. 2020 - 09:25
Uživatel odpovídá na příspěvek #6814:

Domnívám se, že máte na mysli zobrazení wireframe z modelu ve výkresu:
Tools - Options - Drafting - View - Project 3D wireframe
CaTLama

Poslat zprávu | Profil
[#6817] | Publikováno: 27.07. 2020 - 14:38
Pokud neznáte alespoň základy správy Catia, musel bych zabrousit do detailů, které přesahují rámec příspěvku. Doporučuji nahlédnout alespoň do helpu Catie a něco málo si přečíst o správě standardů a stylů. Zkusím alespoň bodově:
Základem je v Tools - Options - Drafting - Administration NEMÍT zaškrtnuto Prevent generative view styles usage. Pak se při tvorbě pohledu vždy nabídne styl.
V adresáři se styly ( na lokále v adresáři "inst. adresář"\win_b64\resources\standard\generativeparameters ) si vytvořit svůj styl zkopírováním DefaultGenerativeStyle.xml do třeba Z.xml
Spustit Catii v admin modu: "cesta k CNEXT.exe" -env "cesta k environmentu" -admin
V Tools - Standards zvolit Category: generativeparameters a ve File si najít svůj nový styl. Rozkliknout strukturu podle obrázku a parametry Color Linetype Thickness nastavit na Yes. Zadat OK a potvrdit uložení stylu.
Zavřít admin Catii a otevřít v běžném uživatelském režimu. Od této chvíle se těsně před vytvořením pohledu nabídne rozklikávací menu s volbou stylu, kde se objeví i ten upravený. Pohled pak přebírá vššchny parametry wireframe objektů ze 3D.
Postup berte jako orientační. Catia může být nainstalována jinde, jinak může být uložený environment. Nevím jestli třeba nemáte síťové nastavení Catie, pak jsou soubory se styly jinde, nemusí být na lokále. Můžete narazit na práva k zápisu a neobejdete se bez správce. Zkrátka je tam pro mě příliš mnoho neznámých.

-> Milan Kubišta: ten přepínač rozhoduje o tom, jestli se drátové prvky v pohledu objeví nebo ne. Vůbec neřeší jejich vlastnosti. A pokud zapnete styly, zešedne, a je už řízený jen stylem. Konkrétně parametrem Drafting\Generate\Wireframe

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.