Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

nelze znovu editovat sketch + problem s reorder

Kompletní přehled příspěvků v tématu nelze znovu editovat sketch + problem s reorder řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
pavel

Poslat zprávu | Profil
Datum: 16.9. 2010 | Zobrazeno: 9953x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
I. občas se mi stává (Catia V5) že v partu, kde mám několik rovin (plane), v každé nějaký sketch (obsahuje jen 2D uzavřený profil; bude se následně používat pro multi section solid) se nemůžu k některému ze sketchů vrátit poklepáním na křivku profilu. Profil jde normálně vybrat ale dvojí poklepání myší nemá žádný účinek. Poklepání po křivce ve sketchi v jiné rovině je OK a můžu znovu editovat. Vypnutí a zapnutí Catie problém neřeší. Prostě některé sketche se časem "nějak zamknou" a nejdou znovu editovat...

II. taky mám problém s "Reorder", občas potřebuju přidat nový sketch s profilem pro solid (který už existuje), použivám Reorder a sketch chci přesunout ve stromu před solid. Bohužel sketch po přesunutí jakoby zmizí z obrazovky, zůstává na novém místě ve stromu ale na obrazovce je "neviditelný"...

poradil by někdo co dělám špatně...?
děkuji

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#1123] | Publikováno: 16.09. 2010 - 10:19
Ad 1.
Pravděpodobně chyba Catie, nejste jediný, komu se to stává. Skica jde editovat poklikáním na její ikonku v hierarchickém stromu. Znám i případy, kdy např. plochu nelze v prostotu ani vybrat. Někdy pomůže smazání a znovuvytvoření dané entity, jindy problém přetrvává.

Ad2.
Tady je důležité, jeslti se to stává v Body, Setu nebo uspořádaném setu (Ordered geometrical set) a jestli máte zapnutý hybrid design. Mohl byste udělal a poslat screenshot stromu po přesunutí skicy když není vidět?
Josef Kočí

Poslat zprávu | Profil
[#1127] | Publikováno: 16.09. 2010 - 18:58
Jak píše Jan, spíš chyba Catie,

Častěji se to děje při praci v produktu přímo se sketchem daného dílu a nekorektně se zavře. Tj. klikne se 2x třeba na jinou entytu a pod. Sice se sketche odejdete, ale ten se nekorektně zavře. Pak jde editovat pouze ze stromu.

To mizení jsem nezaznamenal, pokud se nebavíme o načtení velkého množství dat a nestíhající grafiku...


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.