Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Nastaveni vizuálu FEM (metoda konečných prvků)

Kompletní přehled příspěvků v tématu Nastaveni vizuálu FEM (metoda konečných prvků) řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Ondřej David

Poslat zprávu | Profil
Datum: 10.4. 2021 | Zobrazeno: 3658x
Konfigurace CATIA: V5-R21

Text dotazu:
Ahojte všichni. Potřeboval bych radu mám model, provedl jsem analýzu, s vyhodnocením se trochu potýkám ale to zvládnu. Potřeboval bych poradit jak dostat barevné rastry výsledného "namáhání". v příloze obrýzek FEM_1 je co z toho dostanu a obrázek FEM_2 (obrázek je ilustrativní) je to co bych přibližně potřeboval. Poradí někdo kde najít správné nastavení ? Děkuji.

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6959] | Publikováno: 11.04. 2021 - 09:44
Dobrý den,

v tomto případě stačí schovat mesh - která se vám zobrazuje "přes" výsledek a zakrývá tak barevnou mapu rozložení hodnot u výsledku.

Další možnosti jsou pak v uživatelském nastavení zobrazení, kde se dá nastavit, co vše se má u výsledků zobrazit (je to ta úplně poslední možnost u módů zobrazení ve spodním toolbaru).
Roman

Poslat zprávu | Profil
[#6960] | Publikováno: 11.04. 2021 - 13:24
Dobrý den,
zkuste také zapnout "Material mode". Je to myslím čtvrtý váleček v paletce pro změnu zobrazení a má na sobě jakoby šachovnici. Měl by zobrazit namapované barvy analýzy, podobně jako zobrazuje textury materiálů nebo draft analýzu apod.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.