Je tento PC vhodný? Cad/Cam
Uživatel | Příspěvek |
Daniel Novák ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
20.2. 2022
| Zobrazeno:
3406x Konfigurace CATIA: V5 R20 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#7040]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 18:51 Dobrý den, nevím jestli měla být specifikace v příloze, ale je tam jen obrázek jakéhosi modelu motoru :-)
Pokud chcete NTB na CAD (CATIA), podívejte se po nějakém DELLu nebo HP (osobně preferuju DELL). U Dellů jsou to řady Precision, starší bývaly M4xxx nebo M6xxx (dnes už bych se díval minimálně na M47xx nebo M67xx, ty nižší jsou tuším 15" a vyšší 17", jinak stejné. Otázka je, jestli ty řady M ještě někde budou k sehnání. Já kupoval loni Precision 7520 s Xeonem E3-1535M, 32GB RAM a nVidií K2000M na technimaxu a dával jsem za to necelých 20k - za tu cenu paráda. U HP to byly řady Z-Book. Všechny mívaly grafiku n-Vidia Quadro M nebo K, teď se dává tuším T1000 a vyšší, někdy i Radeon Pro WX. Obojí není špatná volby, záleží na co natrefíte. Pokud na tom nechcete kreslit celou lokomotivu, stačí i levnější kus. Podle zkušeností vím, že HW se požadavkům Catie vyrovnalo už tak před ca 6 lety a cokoliv v tomto stáří bohatě stačí. Důležité je, aby byl daný NTB certifikovaný pro daný CAD a byly k němu patřičné ovladače přímo pro daný CAD. Není to sice podmínka, ale někdy to pak může zlobit. Záleží, s jak velkými daty budete dělat. Co se týká RAM, tak určitě 16GB, se 32GB nic nezkazíte. no a naprostou samozřejmostí je SSD. |
Tomáš Fridrichovský ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#7041]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 18:57 Zdravím, v prvé řadě bych řešil využití těch CADů, jsou v plánu velké sestavy? Pro běžné studentské použití jsem bez nejmenších problémů používaly notebooky s integrovanou grafikou - u prvního Aceru to byl Intel MHD 4500 i s větší sestavou nebyl problém. Dedikovaná grafika je určitě fajn, ale aby to nebylo zbytečné vyhazování peněz. |
[#7042]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 19:02 Uživatel odpovídá na příspěvek #7041:
Souhlas, běžet to může i na kancelářském "keplu" a paradoxně nadupaný herní stroj může mít problém. Výhoda CAD notebuků např. od toho DELLu je, že kupujete poctivý kus železa, u kterého se vám za rok neulomí panty (jaké známé "tak dlouho se jede na Aceru, až vám víko upadne" :-) a většinou se na tom dá všechno vyměnit / opravit. |
[#7043]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 19:03 Dekuji, notebook mám spis uvažuji nad PC, řídil jsem se právě Intelem xenon a grafikou nvidia quadro 2000.
32gb ram bych určitě dokoupil, a ssd bych měl mít doma (stačí 250 Gb, hodil bych na to tu catiu a fusion, a ostatní na hdd Co jsem se ptal tak s těmito komponenty se pracuje prý dobře, měl bych to spis na takové středně velké (spíš menší) sestavy a občas scany. Kazdopadne dekuji za odpověď a něco si z toho vezmu. Přeji hezký večer |
[#7044]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 19:08 Ten motor jsem dělal asi 70h, ale to jsem v Catie teprve učil, jinak má to opravdu super provedení a jsem rad, ze jsem to udělal |
[#7045]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 19:10 Omlouvám se, vypadl mi odkaz PC, které jsem si našel |
[#7046]
| Publikováno:
20.02. 2022 - 19:17 Tak jestli to chcete jako stanici, tak to se snad dá sehnat někde kolem 6-7tisíc. Kolega kupoval někdy před 2 lety a víc určitě nedával. |
Daniel Novák ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil | [#7047] | Publikováno: 20.02. 2022 - 20:10 |
[#7050]
| Publikováno:
12.03. 2022 - 11:23 Dobrý den, nechci to dávat do nového příspěvku tak se obracím sem.
Našel jsem stanici, a u ní je na výběr mezi Nvidia quadro K2000 nebo quadro Q2000
je mezi nimi nějaký veliký rozdíl, nebo mi na catiu, solidworks a fusion bude stačit i ta „horší“ abych měl kulaté zobrazení např válce a nebyl to mnohohran... a mohl pracovat i se scany. Procesor je Intel Xenon E5-1620v2 s taktem 3,7 GHz takže to je super |
[#7051]
| Publikováno:
12.03. 2022 - 12:55 K2000 je úplně v pohodě, a s tímhle procesorem bych se vůbec nebál.... |
[#7053]
| Publikováno:
23.03. 2022 - 16:15 Dobře, děkuji mockrát
|
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.