Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Pattern

Kompletní přehled příspěvků v tématu Pattern řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Jiří Šrom

Poslat zprávu | Profil
Datum: 13.6. 2022 | Zobrazeno: 1850x
Konfigurace CATIA: V5-6R2020, KWA

Text dotazu:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli v CATII lze nějakým způsobem vynechat při funkci Rectangular Pattern některou řadu či sloupec. Jde o to, že vytvářím PowerCopy pro vkládání upínacích otvorů na paletu stroje. A tato paleta nevá všechny možnosti upnutí, viz obrázek. Při použití patternu se tak zobrazují díry i tam, kde být nemají. Když jsem zkusil toto řešit pomocí User Pattern, tak mi narostla velikost souboru a vkládání je citelně delší. V původní variantě je zde právě Rectangular Pattern a velikost souboru je minimální a rychlost velká.

Přiložené obrázky:

Hansoff

Poslat zprávu | Profil
[#7076] | Publikováno: 14.06. 2022 - 08:59
Vynechání instance v poli je možné kliknutím na konkrétní instanci (viz.obrázek). Jestli je možné vynechat celé řádky/sloupce, to jsem zatím nepotřeboval zkoušet.

Přiložené obrázky:

Jiří Šrom

Poslat zprávu | Profil
[#7077] | Publikováno: 14.06. 2022 - 09:08
O tomto vynechání vím a je to součástí toho PowerCopy. Funguje to tak, že si konstruktér vybírá potřebné instance, přičemž výchnozí stav je takový, že jsou všechny až na jednu, zhaslé. Ale pokud by to bylo uděláno pravoúhlým polem, tak se může stát (a dle Muphyho zákonů se to stane), že bude vybrána poloha, která na paletě stroje není k dispozici. Proto jsem to řešil uživatelským polem. Ale problém je velikost souboru a dlouhý čas vkládání.

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.