Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Orientace plochy

UživatelPříspěvek
Ing. Jan Strnad

Poslat zprávu | Profil
Datum: 5.2. 2024 | Zobrazeno: 1408x
Konfigurace CATIA: V5R26

Text dotazu:
Přátelé prosím, existuje v GSD nějaká možnost jak zobrazit orientaci ploch? Stavá se mi že po exportu ploch z objemového modelu do polyworksu jsou některé z plošek invertovány a je nutné je opravit. Projel jsem celou analýzu ploch a nic podobného jsem nenašel a to ani zde na fóru a přitom mám pocit že jsem to někde viděl, ale možná to byl jiný modul. Plošku samozřejmě v CATII invertovat umím a export udělám z ní ale potřeboval bych to nějak zjistit dříve než v polyworksu.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7185] | Publikováno: 06.02. 2024 - 17:43
Dobrý den,
koukněte sem http://catiadoc.free.fr/online/ha1ug_C2/ha1ugbt0700.htm

V GSD to asi neni, resp. nepamatuju se, ze bych tam tuhle ikonku kdy videl...
Ing. Jan Strnad

Poslat zprávu | Profil
[#7187] | Publikováno: 07.02. 2024 - 10:28
Děkuji, to je přesně ono. Díky vašemu tipu jsem zjistil že to je součást "Healing Assistant workbench" který ale nemáme :/ Leda že by to byla jedna z těch "fluid" fci které když už je získám tak je mohu použít i bez licence.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7188] | Publikováno: 07.02. 2024 - 19:46
Ty "fluid" funkce už taky docela omezují. Kdysi krásně fungovala Wall Thickness analýza, stačilo mít jeden model, kde byla vytvořená, a jen prohazovat Body v bool. operaci. Od jistého release už to zakázali, resp. okno s analýzou se bez licence neotevře...
HLC123

Poslat zprávu | Profil
[#7278] | Publikováno: 28.08. 2025 - 08:50
There's no direct "Show Surface Orientation" button in GSD; it's more often determined by displaying normal vectors or observing the orientation during offset/thickness analysis. If processing in PolyWorks is necessary, it's usually best to first check in CATIA and unify the normals before exporting to avoid reversals during subsequent import.

Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.