Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Záhadné linky

Kompletní přehled příspěvků v tématu Záhadné linky řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Maveric

Poslat zprávu | Profil
Datum: 6.4. 2011 | Zobrazeno: 10285x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,
po přeinstalování Catie V5R20, pokud z jednoho souboru zkopíruji část geometrie do nového Partu ("special paste" as specified in part document), tak se po uložení a znovu otevření partu otevře hláška o tom, že postrádá nějaké linky ať je opravím přes "Desk". Problém je, že v Desku nic nesvítí červeně, nic nepřebývá a nich nechybí. Mohli byste mi poradit kde by ještě mohly zůstat nějaké vazby? A když dám "edit" "links" v Partu, tak napíše, že nejsou žádné linky a pokud dám "links" v sestavě, vypíše u všech součástí OK. Nevím, kde je jaký zbytek linku, popřípadě jak catii nastavit tak, aby se nechtěně nelinkovala - stejně jako před přeinstalací.

Příklad pro ujasnění:
Otevřu 2x čistý part. Do Partu1 nakreslím krychli (Pad ze skicy). Poté operaci Pad kopíruji do Partu2 ("special paste" as specified in part document). Předefinuji plane pro náčrt. Uložím oba soubory. Pote Part1 odstraním, a pokud otevřu Part2 hlásí, že ztratil link na Part1. Toto je případ, kdy vědomně kopíruji prvek i s historii... Stává se mi to i v případě, že provedu Extrude geometrie se zapnutým "Break link". Nevím si s tím rady... Mezi kolegy vypadám jako amatér, který není si není schopný pohlídat linky.

Zdeněk Mrázek

Poslat zprávu | Profil
[#1817] | Publikováno: 07.04. 2011 - 07:44
Používám Catii V5R20 SP4. Zkusil jsem namodelovat příklad podle popisu a u mne se to chová korektně - tedy žádné ztracené linky to nehlásí.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#1819] | Publikováno: 07.04. 2011 - 08:49
Používáte oba stejný release, SP a hotfix? S tímhle jsem se u R19 nikdy nesetkal. Buď je to nějaká speciální anomálie určitého SP nebo bych chybu hledal někde v nastavení.
Ale zrovna u téhle funkce bych ji nečekal.

Zkuste ještě místo Paste Special použít obyčejné Paste, je to defacto to samé.
Maveric

Poslat zprávu | Profil
[#1821] | Publikováno: 07.04. 2011 - 12:22
\dobrý den, tak vypadá to, že problém byl odstraněn instalací SP4. Děkuji za komentáře.
Marek

Poslat zprávu | Profil
[#1907] | Publikováno: 25.04. 2011 - 14:30
zdravim, teneto problem mam take, ale kdyz jste rikali, ze se to vyresi SP, tak bych mel jeste jednu otazku. chtel jsem si nahrat na R20 SP 5, ale bohuzel, kdyz jsem chtel pustit instalaci, tak mi to napsalo : C:\Users\marekp~1\AppDATA\local\Temp\TempDSUnload a s touto hlaskou mi instalace skoncila. a potom kdyz jsem to same udelal na druhem pocitaci, tak se mi SP nahrab bez problemu. nevite, kde by mohl byt problem? diky moc


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.