Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

generovanie kodu a obrabanie

Kompletní přehled příspěvků v tématu generovanie kodu a obrabanie řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
juraj

Poslat zprávu | Profil
Datum: 1.5. 2011 | Zobrazeno: 11472x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím Vás,
Potreboval by som radu ohľadom obrábania. V catii som nasimuloval obrábanie a dosiel som ku generovaniu NC kodu - .aptsource a apt.
Hľadám program, ak sa nemýlim, postprocesor,ktorý tento kód upraví pre obrabábací stroj (stroj Heidenhain TNC530). Ospravednujem sa ak som napísal nejake hluposti, som totiž zaciatocnik.
Ďakujem pekne za odpoved, poprípade by som bol vdacny, ak niekto uploadol program, ktorý hladam.
este raz dik
Juro

Jan Hnátík

Poslat zprávu | Profil
[#1953] | Publikováno: 01.05. 2011 - 17:44
Ahoj,

máš pravdu, ten program, co potřebuješ, je postprocesor. Ale s tím je vždy trochu problém. Postprocesory jsou většinou, samozřejmě, komerční SW a nikdo Ti ho nepošle. Nehledě na to, že pokud je to v pěti osách (ale vzhledem k tomu, že říkáš, že jsi začátečník, tak to nepředpokládám), tak univerzální postprocesor moc není. Tedy něco by šlo, ale s tím nebudu zatěžovat. Ale je tady jedna možnost. Nevím, jakou licenci Catie máš, ale minimálně ve školní licenci ED2 nějaké postprocesory jsou. V Catii tedy koukni do menu a vyber Tools>Options. Pak ve stromu na levé straně zvol Machining. V záložce nahoře přepni na kartu Output. Zde je hned na prvním místě volba toho, kde je adresář s postprocesory. Zadej jeden z Cenit, IMS a nebo ICAM. Já osobně mám nejraději IMS.
Tak, a teď až budeš generovat NC kód, tak postupuj stejně jako teď, tj. klikni na ikonu Generate NC Code in Batch Mode. Hned na první kartě změň nastavení z APT na NC Code. Když se teď podíváš na poslední záložku NC Code, tak bys měl mít přístup k postprocesorům. Zrovna IMS tam má heidenhain530. To udělá program v DIALOGu. Pokud by tam něco nešlo, tak zkus nějaký jiný, který pojede v ISO.
Možná, že v NC kódu budeš muset udělat nějaké ruční změny, typicky to je třeba vložení řádku "M6" za výměnu nástroje "Tool Call ...". Ale to záleží na nastavení mašiny.
Jen upozorňuji, že pokud máš licenci ED2, tak ta není určena pro komerční použití!


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.