Texturované pohledy ve výkrese
Uživatel | Příspěvek |
Pepe_CZ ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
21.9. 2011
| Zobrazeno:
10200x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
[#2215]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 13:20 už jsme na to přišel.
Dole ve vlastnostech pohledu je funkce : View generation mode- stačí tam zadat with Shading.. úplně jsem položku shading přehlédl. Dodatek: pomocí RASTRU a shadingu se mi pohled překonvertuje z vertex modelu na bitmapu. Nejsem v ní tedy schopen kótovat, vytvářet částečné řezy, ale hlavně nejsem schopen udělat otexturovaný řez. pokud někdo ví jak na to, uvítám rady |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2218]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 23:54 Nikdy jsem se tímhle nezabýval, ale jsou to vcelku zajímavé postřehy. Nedávno se tu řešilo, jak nejlépe udělat ISO pohled v perspektivě. A to jsem měl za to, že ve Draftingu už je "všechno objevené" :) |
[#2219]
| Publikováno:
22.09. 2011 - 08:39 Tak okótování jsem vyřešil, není nic snažšího než nejprve pohled okótovat a pak jej převést do RASTRU.
stále ale nemohu převést do RASTRU řezy..... :-/ jedině jak se to dá udělat je si v partu nějaký řez "vymodelovat" - což je pracné a navíc v sestavě je to trošičku problematičtější... --- proč tohle vůbec chci, aneb chtěl jsem původně udělat něco jako prezentační katalog. V jiných cadech, myslím že i solidworks, takto vykreslovat umí... Inventor rozhodně. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.