Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Advanced rendering

Kompletní přehled příspěvků v tématu Advanced rendering řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
Datum: 7.4. 2012 | Zobrazeno: 9983x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím, idem sa Vás opýtať vytvoril som model bloku motora a potreboval by som ho čo najdokonalejšie vyrendrovať. Teda aplikovať nejakú textúru vystihujúcu povrch odlievaného hliníku. Je to vôbec v Catii možné alebo budem potrebovať nejaký iný soft na to. Dopredu Vám moc ďakujem.

Josef Kočí

Poslat zprávu | Profil
[#2800] | Publikováno: 09.04. 2012 - 13:36
Lecos jde nasimulovat přiřazením materiálu se správnou texturou. Jinak existuje modul foto studio, má ještě lepší vymoženosti, světlo, odlesky apod.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2801] | Publikováno: 09.04. 2012 - 15:52
Osobně nemám s renderingem zkušenosti, ale kolega si, když stavěl dům, v Catii navrhl téměř kompletní interiér. Vizualizace co si pamatuji nevypadaly vůbec špatně. Vzpomínám si že si dokonce fotil dlaždice na podlahu a z fotek pak udělal texturu k materiálu. Tady by asi byla cesta, jak se dostat k výsledku. Sehnat co nejlepší fotku povrchu odlitého hliníku a tu přiřadit k materiálů.
Peter Kovac

Poslat zprávu | Profil
[#2818] | Publikováno: 13.04. 2012 - 13:16
okrem textury sa treba poriadne pohrat aj s leskom, roznymi vlastnostami materialu a hlavne svetlom a podobne. Skusal som rozne renderingy v solidworks a vyzeralo to velmi dobre (na 3dmax to samozrejme nikdy nebude mat, ale aj tak velmi slusne). Bohuzial v catii som neskusal, ak existuje v catii modul na foto studio ako jk spominal, tak to musi ist a verim, ze sa daju dosiahnut dobre vysledky... a co sa textury tyka, tak na nete najdes urcite vela kvalitnych textur...


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.