Pozice těžiště Body v sestavě
Uživatel | Příspěvek |
Břeťa Doležal ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
3.8. 2012
| Zobrazeno:
11667x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3137]
| Publikováno:
03.08. 2012 - 14:55 Pro polohování je spousta funkcí v objektu Product. Jde tím nastavit i zjistit pozice instance v sestavě a spousta jiného.
Dá se taky použít objekt Inertia (měření - ikona se závažím), který je podporován i v API - z něj se pak dá zase vyčíst spousta dalšího. Já to používám v makru na vytvoření automatického (nejmenšího) Bounding Boxu. |
[#3138]
| Publikováno:
06.08. 2012 - 09:07 Uživatel odpovídá na příspěvek #3137:
objekt Product není problém. Problém je, pokud mám objekt Inertia z Body a tento objekt Inertia mi dává polohu těžiště k nule Partu. Jde mi o to, jak zjistit polohu těžiště Body v souřadnému systému Sestavy? Ev. polohu těžiště Partu vzhledem k sestavě? Zatím umím určit inertia pouze z Productu a z Body a Inertia z Body je vzhledem k středu Partu :o(
|
[#3139]
| Publikováno:
06.08. 2012 - 09:44 V případě Partu by měl jít objekt Inertia získat úplně stejně. Tím získáte polohu těžiště celého Partu. Pak se zjistíte polohu Partu v sestavě a jednoduchým výpočtem (z polohy těžiště v partu a polohu Partu v sestavě) určíte polohu těžiště Partu v sestavě (nebo i polohu těžiště Partu vzhledem k poloze těžiště sestavy). |
[#3142]
| Publikováno:
06.08. 2012 - 10:15 Uživatel odpovídá na příspěvek #3139:
Jak zjistit polohu Partu v sestavě? |
[#3144]
| Publikováno:
06.08. 2012 - 11:15 Vlastnosti Position a Move objektu Product :-) |
[#3145]
| Publikováno:
06.08. 2012 - 13:13 Uživatel odpovídá na příspěvek #3144:
Tak zakopaný pes je v tom, že pokud provedu přetypování z Product na Part a potom zpět na Product z Part, tak ztrácím informace o poloze. Takže tady mám problém. Jinak zde je moje pidi funkcička na určení polohy objektu Product, kopie z Helpu:
|
[#3151]
| Publikováno:
06.08. 2012 - 18:26 A proč to přetypování? V sestavě se všechny instance chovají jako product, i instance partu. Tj i na PartDocumentu existuje vlastnost Product, i když v API to napsané není. Schválně to zkuste.
Např. PartDocument.Product.Position.GetComponents(...) |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.