Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Send to directory

Kompletní přehled příspěvků v tématu Send to directory řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
petan86

Poslat zprávu | Profil
Datum: 26.8. 2012 | Zobrazeno: 10679x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,
mám problem s funkcí "send to directory". Mám sestavu která obsahuje několik podsestav, které jsou uloženy v samostatných položkách. Každá podesetava má uloženy své party ve své ložce.Pokud se podívám do save manageru, tak je vše nalinkováno tak jak má.

V případě že použiji funkci "send to directory" tak se najednou většina normalizovaných součásti, které pochází ze složky Library a nyní jsou uloženy u každé podsestavy (složce) zvlášť znovu linkují na library.

Pravděpodobně při přesování pártů nebyla použita funkce "new from"

Otázka zní, jak jde tohle nalinkování přerušit? Připadě, že chci exportovat data pryč a chci zachovat adresářovou strukturu a nechci odesílat složku library.

Děkuji za odpověd.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#3263] | Publikováno: 26.08. 2012 - 21:10
Tady pozor, nemůžete mít jeden part uložený ve více složkách. Pokud byla normálka původně načtena z nějaké složky (Library) a je obsažena ve více podsestavách, nemůžete ji uložit na více míst najednou, to logicky nejde. Je to pořád jen jeden a ten samý part, jakmile ho přeuložíte, všechny instance budou mít link na toto nové umístění.

Pokud máte šroub X v sestavě A a zároveň i v sestavě B, stejně může být uložený na jednom jediném místě. Catia neumí načíst dva soubory se stejným názvem, i kdyby byly každý v jiném umístění.

Normálky byste tedy musel umístit do jiné složky nebo je kopírovat přímo do root adresáře, kde je vrcholová sestava.
Jiří Lašák

Poslat zprávu | Profil
[#5864] | Publikováno: 22.06. 2016 - 13:52
Uživatel odpovídá na příspěvek #3263:


zdravim mam sestavu napr 16010 a v ni mam posestavy a v nich dily .... když dám send to direktory tak se mi zobrazi ze nektere dily jsou navazane na jinou cizi sestavu napr 16004 a pise not found .... ted jde o to jak se tohoto zbavim v sestave mi to zadne problémy nedela jen se to linkuje na puvodni sestavu (16004) a i kdyz jsem smazal ze sestavy puvodni dily které chybu hlasili tak je tam problém porad ...
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5865] | Publikováno: 23.06. 2016 - 11:23
Dobrý den,

trochu si ujasníme pojmy. Díly nejsou navázané na sestavu (pokud nepoužíváte import linky), ale sestava na díly. Informaci o tom, které díly sestava obsahuje, jsou uloženy v sestavě, ne obráceně.

Pokud použijete funkce Send To, Catia se bude snažit vyexportovat vše, na co se právě otevřený dokument odkazuje. Pokud v seznamu vidíte položky, u kterých je not found, na první pohled v sestavě být problém nemusí (sestavě jako takové žádný díl nechybí). Díly ale nejspíše mají linky na jiné díly, které ale už nalezeny nebyly - Send To o tom ví, chtělo by je exportovat také, ale nenašlo je.

Linky u Partu zjistíte, když v samostatném partu použijete funkce Edit - Links. Buď se objeví něco vy smyslu "Document has no external links" nebo uvidíte tabulku se seznamem linků a jejich stav.
Jiří Lašák

Poslat zprávu | Profil
[#5868] | Publikováno: 24.06. 2016 - 07:57
Dobře tomu rozumím, ale jak se zbavit toho aby to tam nebylo? Když projdu všechny součásti tak link na chybějící soubor jsem nenašel. Jde o to kde to zjistit a případně opravit abych nemusel dělat celou sestavu znova.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5869] | Publikováno: 24.06. 2016 - 09:05
Tak to jde potom o tzv. Ghost linky - měla by to zvládnout opravit utilita CATDUA. File - Desk, nad jednotlivými soubory pravým tlačítkem, vybrat CATDUA, zatrhnout nejprve Check, potom Run, a když se ve výpisu objeví chyby, tak Clean a Run.

Když by ani to nepomohlo, tak se chybějící soubory dají jakoby nasimulovat. Vytvoříte složku a prázdný part, na který se link odkazuje a otevřete sestavu. Když by to bylo někam na jednotku, kterou v PC nemáte, pomocí substituce (systémový příkaz SUBST) ji vytvoříte.

Kdyby se soubor do sestavy přesto neotevřel, přidáte ho tam a zase odeberete. Tím by se link měl definitivně zrušit.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.