Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Odstranění přechodové křivky mezi plochami

Kompletní přehled příspěvků v tématu Odstranění přechodové křivky mezi plochami řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Novosad Vaclav

Poslat zprávu | Profil
Datum: 21.1. 2013 | Zobrazeno: 9946x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,
chtěl jsem jen zeptat zda-li jde nějakou funkcí jednoduše odstranit přechodové křivky mezi plochami nebo celou tu sekci (pásy skládající se z 5 křivek) musím vyřezat a tangentně napojit. Jde o to že CNC frézaři takové velké množství křivek dělá problémy..
Děkuji za jakýkoliv příspěvek
Hezký den a Šťastný nový rok!

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#3611] | Publikováno: 21.01. 2013 - 12:13
Dobrý den,

pokud se jedná o parametrickou plochu vzniklou ze křivek, mělo by stačit tyto křivky vyhladit funkcí Smooth curve. Pokud se vyhlazení provede křivostně, pak by měly zmizet úplně všechny přechody, i ty s tangentní návazností.

Na mrtvou plochu by měl stačit Healing, který dokáže netangentní přechody vyhladit. Od release R22 je tuším k dispozici funkce Topology simplification, která dokáže ze složené plochy udělat jednu jedinou.
Novosad Vaclav

Poslat zprávu | Profil
[#3625] | Publikováno: 23.01. 2013 - 11:28
Ty přechody jsou tangentní,jsou to "mrtvoly",tyto funkce jsem již samozřejmě zkoušel..no zřejmě jak píšete asi až v te R22 bude rychlé řešení..nezbývá než vyřezat a zalepit.
Ale děkuji za příspěvek
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#3628] | Publikováno: 24.01. 2013 - 10:01
V tom případě je "vyřezat a zalepit" opravdu jediné řešení. Ještě můžu zkusit poradit, že nejrychlejší vyřezání je přes Join - plochy které tam nechcete, vyberete v záložce Sub-elements to remove. Nemusí se pak oklikávat hranice ploch. Pokud to znáte, ta snad pomůže někomu jinému. :-)


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.