Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Meranie vzdialenosti prvku od plochy , viacero prvkou v PartBody

Kompletní přehled příspěvků v tématu Meranie vzdialenosti prvku od plochy , viacero prvkou v PartBody řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Andrej Verný

Poslat zprávu | Profil
Datum: 30.8. 2013 | Zobrazeno: 10217x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím,
Neviem si poradiť s meraním prvku voči ploche. Jedná sa o minumDistance.
Situácia je taká , že mám v PartBody viac prvkov. (Valce ). Tieto prvky su rozmiestnene v priestore a nedotýkajú sa. A chcem zmerat minimálnu vzdialenosť PlochyA ku ploche valca.
Robím to moemtálne tak,ze hned ako vytvorim prvú geometriu valca, po update ho zmeriam.Všetko prebehne fajn. Potom vytvorím geometriu druhého valca a tuná nastáva problém, že meria mi vlastne cele PartBody a nie konkretny prvok (aj keď je referencia vytváraná z konkretného valca a nie celého PartBody), takze potom dostávom hodnoty len najbližsieho valca k ploche. Neviem ako vydeklarovať konkrétny prvok v PartBody.
Skúšal rôzme možosti referencií s BrepName ale bohužial neposunulo ma to nikam. Sú dve riešenia čo ma napadajú
1 - urobiť si extract plochy ktorú chcem merať a odmerať extract od plochy A.
2 - každý nový valec vložiť do noveho BODYčka a tak merať.

----- Obe možnosti mi prijdu ako také nie príliš čisté, vytváranie zbytočne veľa dalších prvkov, resp geometrií. Samozrejme že je potom možnosť to mazať a hned tak čistiť part.
Takže je otázka či vás niečo napadá, ako to spraviť inak, bez vytárania zbytočných prvkov

Dík.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4071] | Publikováno: 30.08. 2013 - 12:19
Dobrý den,

pokud máte více nespojité geometrie, měla by být každá část v samostatném Body - to není naškodu, naopak je to přehlednější a dělá se to tak. Výběr konkrétního objemu z Body je přes kolekci Shapes, z jejíž objektů by měly jít vytvářet reference. Nejsem si ale jistý, jestli měření proběhne stejně jako v manuálním režimu, je možné že to bude stejně měřit vůči celému PartBody.

S Extractem by to také nebylo úplně snadné, protože pro něj je třeba vybrat nějakou face - musel by se nejdřív vybrat patřičný Shape a v něm vyhledat všechny Face - tady už ale, nepoznáte, jestli je to obvodová plocha nebo podstava. A když u Extractu použite Point propagation, stejně to vybere všechny plochy na Solidu v PartBody a pak se dostáváte na začátek.
Andrej Verný

Poslat zprávu | Profil
[#4093] | Publikováno: 09.09. 2013 - 09:16
Napadla ma ešte jedna možnosť a to postupne deaktivovať geometriu jednu , odmerať druhú atď. Takže v BODYčku bude stále len jedna geometria a to tá, ktorú chcem zmerať. Pre moju potrebu to je celkom vhodná možnosť. A po meraniach potom všetku geometriu znova zaktivovať.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4094] | Publikováno: 09.09. 2013 - 09:33
Ale to byste musel deaktivovat vše a nechat vždy aktivní jen jeden objekt. Předpokládám, že není závislý jeden na druhém, jinak by se to mohlo rozpadat. Pořád preferuju mít každé těleso v samostatném Body.
Andrej Verný

Poslat zprávu | Profil
[#4101] | Publikováno: 12.09. 2013 - 08:33
Ano, telesá nie sú závisle na sebe, takže preto je tam možnosť deaktivácie. Ale nakoniec sa mi to neosvedčilo. A dal som to do samostatného body. Ako píšete najlepšie je mať všetko samostatne.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.