Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Rozvin sestavy

Kompletní přehled příspěvků v tématu Rozvin sestavy řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 13.2. 2019 | Zobrazeno: 6488x
Konfigurace CATIA: Catia V5-6 R2016

Text dotazu:
Zdravím,
Do našich výrobků vyvýjíme "pliché kabely" - prakticky ohebné desky plošných spojů. Zatím je děláme v sheet metal designu. Obvykle je to sestava několika LEDek, vlastního kabelu s koncovým tvarem, odpovídajícím konektoru. Známe takové součástky asi všichni, kdo nědy otevřeli notebook ap.
Na přístupu, který jsme zvolili mi vadí dvě věci:

1) výhodnější je nakreslit rozvinutý tvar, ten naohýbat ("bend from flat") a pak to upravovat a trfovat se do konektoru... Raději bych si připravil a upravoval nějakou spinu. To jde v part designu, ale někdy je potom problém s rozvinem.

2) Pokud mám v jednom partu LEDky jako další Body a tvar rozvinu, LEDky zmizí. Stejně tak, když ve výkresu zvolím "unfolded view" Po několika pokusech jsem dospěl k tomu, že ve stromě mám feature "Unfolded" a tu podle potřeby deactivuji a aktivuji. Tento postup se mi nezdá (např. když někdo ve výkrese updatuje pohledy, tak budou všechny buď zohýbané, nebo narovnané)

Jsem přesvědčen, že by šlo takové díly/sestavy tvořit lépe a funkčněji, např.nějakou dodatečnou licencí: EHF, EC1 ELB aj. Nevěděl by někdo, o kterou licenci bych měl žádat? A příp. samozřejmě jak zlepšit proces tvorby těchto dílů (viz. přiložený obrázek)?

Přiložené obrázky:

Břeťa Doležal

Poslat zprávu | Profil
[#6605] | Publikováno: 13.02. 2019 - 22:34
@2) Pokud potřebuji na výkrese folded a unfolded, nebo jen unfolded a v 3D folded, tak je třeba mít v modelu oba typy body. Copy -> Paste Special Unfolded nebo jak to je v sheetmetalu..... Jak následně dostat na výkres konkrétní body poradí tento článek:
http://www.catia-forum.cz/articles/?article_id=188

@1) Z jednoho příkladu těžko vymýšlet, jak nejlépe stavět model......


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.