Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Meniť názov

Kompletní přehled příspěvků v tématu Meniť názov řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
Datum: 23.9. 2014 | Zobrazeno: 9607x
Konfigurace CATIA: V5R19

Text dotazu:
Zdravím, tak opäť sa hlásim s nejakým problémom o ktorom som vedel ale nikdy som nebol nútený hľadať naň riešenie. Avšak teraz nastal čas, kedy to potrebujem súrne vyriešíť. Ide o to, že potrebujem zmeniť jedno číslo v názve zostavy, rovnako ako aj čísla jednotlivých partov a ich príslušných výkresov. Potrebujem uchovať obidve modifikácie teda s novým a aj starým číslom. Ako sa to dá urobiť najjednoduchšie a elegantne? (Spôsobom bez makra - mám iba malé skúsenosti s tým) Za každú radu veľmi pekne ďakujem.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4747] | Publikováno: 23.09. 2014 - 22:34
Zdravím,

asi jediná možnost je vytvořit si novou variantu, která se bude lišit jen v té modifikaci. Máme existuje na to makro určené pro klonování - můžete si vybrat co se má naklonovat a co zůstat (připravuju upoutávku s videem). Bez makra budete muset vytvořit manuálně všechny nadřazené sestavy od úrovně, která se bude měnit.

Doporučuju začít s postupným přeukládáním podsestav, které pak můžete modifikovat, a jít směrem nahoru k hlavní sestavě (nakonec vytvoříte novou hlavní sestavu). Jakmile se bude cokoliv v podsestavě měnit, musíte vždy vytvářet novou (i kvůli jediné nové / změněné položce). Součásti shodné pro obě varianty by měly být na jednom místě, aby se případné modifikace projevily v obou variantách.

Výkresy stačí zkopírovat, přejmenovat a přelinkovat na nové modely. Důležité je vycházet z původních dat a používat Save as s vypnutou volbou New document. Jinak budou mít přeuložené modely jiní UID a nepodaří se vám přelinkovat výkresy.

V každém případě DOPORUČUJI původní data před jakýmkoliv snažením o klonování řádně zazálohovat.
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
[#4749] | Publikováno: 24.09. 2014 - 12:52
A aké makro by ste odporučili? Dosť často je potreba meniť čísla partov, zostáv atď...rovnako je vždy nutné "ručne" prepisovať tabuľky na výkresoch (titulný blok, súpis položiek atď..), a niekedy sa samozrejme nato zabudne. Existuje teda nejaké univerzálne makro, ktoré by to pár klikmi zvládalo manažovať (parametrické názvy, dátumy, čísla)?
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4751] | Publikováno: 24.09. 2014 - 19:56
Pojem "univerzální makro" zní hezky, ale takové makro bohužel ještě nikdo nenapsal.

Pokud bychom se bavili o oblastech klonování sestav, práci s rohovým razítkem a vytvoření soupisu položek, mohu doporučit tato makra:

Práce s razítkem: makro TitleBlock Editor

Vytvoření kusovníku ve výkresu / export do MS Excel: makro BOM Editor

Klonování sestav: makro Structure Copy (najdete ho v katalogu)


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.